Баклажани з нутом від Тетяни Литвинової
06.03.2019
Дієтичні страви можуть бути не тільки корисними, а й смачними. Як приготувати баклажани з нутом, фенхелем, морквою, курагою і апельсинами, розповіла суддя «МастерШеф»-8 Тетяна Литвинова. Покроковий рецепт знайдете в матеріалі.
Інгредієнти:
- Баклажани — 300 г
- Бебі-морква — 10—12 шт.
- Нут — 100 г
- Курага — 6—8 шт.
- Фенхель — 1 бульба
- Кіноа — 200 г
- Коріандр — 1/2 ч. л.
- Сіль — за смаком
- Зіра — 1/2 ч. л.
- Цедра половини апельсина
- Сік одного апельсина
Більше на тему: Домашнє печиво: 10 простих рецептів від учасників «МастерШеф»
Приготування:
- Нут замочити на 6—8 годин.
- Баклажан очистити, нарізати кубиком по 3 см, фенхель нарізати соломкою, зняти цедру з 1/2 апельсина і вичавити сік.
- Покласти всі овочі, цедру і нут в чавунну або з подвійним дном посудину, залити соком апельсину, накрити кришкою і тушкувати 30 хв.
- Додати спеції, попередньо трохи прогрівши їх на сухій сковороді.
- Після додавання спецій тушкувати ще 5—10 хв. і тримати під закритою кришкою ще 10 хв вимкненим.
Смачного!