МастерШеф

Баклажани з нутом від Тетяни Литвинової

Дієтичні страви можуть бути не тільки корисними, а й смачними. Як приготувати баклажани з нутом, фенхелем, морквою, курагою і апельсинами, розповіла суддя «МастерШеф»-8 Тетяна Литвинова. Покроковий рецепт знайдете в матеріалі.

eggplant-and-tomato-chickpea-curry-with-rice-picture-id1065395554

Інгредієнти:

  • Баклажани — 300 г
  • Бебі-морква — 10—12 шт.
  • Нут — 100 г
  • Курага — 6—8 шт.
  • Фенхель — 1 бульба
  • Кіноа — 200 г
  • Коріандр — 1/2 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Зіра — 1/2 ч. л.
  • Цедра половини апельсина
  • Сік одного апельсина

Більше на тему: Домашнє печиво: 10 простих рецептів від учасників «МастерШеф»

Приготування:

  1. Нут замочити на 6—8 годин.
  2. Баклажан очистити, нарізати кубиком по 3 см, фенхель нарізати соломкою, зняти цедру з 1/2 апельсина і вичавити сік.
  3. Покласти всі овочі, цедру і нут в чавунну або з подвійним дном посудину, залити соком апельсину, накрити кришкою і тушкувати 30 хв.
  4. Додати спеції, попередньо трохи прогрівши їх на сухій сковороді.
  5. Після додавання спецій тушкувати ще 5—10 хв. і тримати під закритою кришкою ще 10 хв вимкненим.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: