МастерШеф

Айсбайн від Євгена Кірсанова

Айсбайн, або свиняча рулька по-німецьки, — це традиційна баварська страва. М’ясо у ній виходить дуже м’яким, а тому таке приємне на смак. З німецької мови слово «айсбайн» перекладається як «крижана кістка». Покроковий рецепт приготування айсбайну від учасника «МастерШеф»-8 Євгенія Кірсанова знайдете в матеріалі.

icebine

Інгредієнти:

  • Свиняча рулька — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Лавровий лист — 5 шт.
  • Перець чорний горошком — 10 шт.
  • Спеції до м’яса (будь-які) — 7 г
  • Сіль — за смаком
  • Темне пиво — 1,5 л

Більше на тему: Вівсяне печиво з карамеллю, шоколадом і кавою від Єлизавети Глінської

Приготування:

  1. Свинячу рульку добре промити і очистити від залишків щетини. Викласти в каструлю, залити темним пивом і долити холодної води, щоб повністю покрити рульку. Потім поставити на вогонь.
  2. Моркву очистити від шкірки, промити і нарізати брусочками.
  3. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
  4. Очищений і промитий часник порубати ножем на дрібні кубики.
  5. Коли вода в каструлі з рулькою закипить, зняти піну і зменшити вогонь. Посолити, додати лаврове листя, спеції до м’яса, перець горошком, сіль, перець мелений, нарізану моркву, часник і цибулю. Саме ці інгредієнти додадуть м’ясу насичений аромат і смак.
  6. Варити рульку на повільному вогні 2,5 години.
  7. Деко вистелити фольгою і покласти рульку, зверху розмістити овочі та прянощі.
  8. Загорнути рульку разом з овочами у фольгу і відправити в духовку на 20 хвилин.
  9. Потім фольгу розгорнути і запікати ще 15 хвилин, щоб м’ясо вкрилося гарною скоринкою.
  10. Подавати айсбайн можна з відвареною картоплею і квашеною капустою.

Смачного!

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: