Айсбайн від Євгена Кірсанова
06.03.2019
Айсбайн, або свиняча рулька по-німецьки, — це традиційна баварська страва. М’ясо у ній виходить дуже м’яким, а тому таке приємне на смак. З німецької мови слово «айсбайн» перекладається як «крижана кістка». Покроковий рецепт приготування айсбайну від учасника «МастерШеф»-8 Євгенія Кірсанова знайдете в матеріалі.
Інгредієнти:
- Свиняча рулька — 2 шт.
- Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Часник — 5 зубчиків
- Лавровий лист — 5 шт.
- Перець чорний горошком — 10 шт.
- Спеції до м’яса (будь-які) — 7 г
- Сіль — за смаком
- Темне пиво — 1,5 л
Більше на тему: Вівсяне печиво з карамеллю, шоколадом і кавою від Єлизавети Глінської
Приготування:
- Свинячу рульку добре промити і очистити від залишків щетини. Викласти в каструлю, залити темним пивом і долити холодної води, щоб повністю покрити рульку. Потім поставити на вогонь.
- Моркву очистити від шкірки, промити і нарізати брусочками.
- Ріпчасту цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
- Очищений і промитий часник порубати ножем на дрібні кубики.
- Коли вода в каструлі з рулькою закипить, зняти піну і зменшити вогонь. Посолити, додати лаврове листя, спеції до м’яса, перець горошком, сіль, перець мелений, нарізану моркву, часник і цибулю. Саме ці інгредієнти додадуть м’ясу насичений аромат і смак.
- Варити рульку на повільному вогні 2,5 години.
- Деко вистелити фольгою і покласти рульку, зверху розмістити овочі та прянощі.
- Загорнути рульку разом з овочами у фольгу і відправити в духовку на 20 хвилин.
- Потім фольгу розгорнути і запікати ще 15 хвилин, щоб м’ясо вкрилося гарною скоринкою.
- Подавати айсбайн можна з відвареною картоплею і квашеною капустою.
Смачного!