Ектор Хіменес-Браво про «МастерШеф»-7, дружбу й українську кухню
Беззмінний суддя «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво прикрасив обкладинку популярного розважального журналу «Отдохни». В інтерв’ю для видання він розповів про свої улюблені конкурси сьомого сезону, пояснив, чому не дружить з учасниками і навіть зізнався, як учив їх варити український борщ!
У «МастерШеф»-7 глядачі вже встигли побачити яскраві, і часом навіть небезпечні конкурси! Серед всіх випробувань сьомого сезону «МастерШеф» Ектор Хімене-Браво виділив два найулюбленіших.
«Є два конкурси, від яких я просто у захваті. Мені подобається, коли учасники обмежені у часі, і їм доводиться працювати дуже швидко. Наприклад, приготувати три різних страви: першу – за 15 хвилин, другу – за 10, а третю – за п’ять! Один з учасників кричав, що це просто неможливо, але у кінці випробування він впорався із завданнями і до того ж виграв! Ще один з моїх конкурсів-фаворитів – з піратами. Перед командами ставлять коробки-загадки, на кожній з яких є від однієї до трьох зірочок, в залежності від складності страви, і прапор країни, страву чиєї кухні потрібно приготувати. Команди готують страви, але поруч присутні пірати, які намагаються зробити те ж саме швидше і якісніше! Таким чином вони намагаються «завоювати» країну. Мені подобаються ці конкурси через високу швидкість, загострення пристрастей і адреналіну», – розповів суддя.
Читайте також: Хто вдягнув чорний фартух в 9 випуску «МастерШеф»-7?
У «МастерШеф»-7 Ектор вчив учасників правильно готувати борщ! Як з’ясувалося, він давно вивчає українську кухню.
«Знаєте, на даний момент я взагалі розробляю концепцію ресторану української кухні! (сміється). Моя мама мене вчила: в якій би країні ти не жив, ти повинен поважати і вивчати її культуру. Цього правила я дотримуюся все моє життя (Ектор жив і працював у США, Канаді, Росії, на Мальдівах. – прим. ред.). В Україні я живу навіть довше, ніж у Канаді. І вивчаю її культуру через кухню і людей. Я подорожував по всій країні: від сходу до заходу, від півдня до півночі. І в кожному новому місці я дізнавався нові способи приготування одних і тих же страв, у тому числі борщу. Знаєте, мені дійсно нецікаво прочитати рецепт страви в який-небудь книзі, набагато важливіше і правильніше – спробувати її у різних куточках України та дізнатися секрети її приготування у місцевих господинь. Я прошу вибачення, але борщ, який подають в українських ресторанах, – огидний! Найчастіше це просто підфарбована водичка з плаваючими шматочками м’яса і овочів… Ні цього насиченого смаку і неймовірного аромату… Тому, я був неймовірно щасливий, коли ми проводили конкурс з борщем. І підійшов до цього випробування з особливою суворістю – герої не випадково самі рубали дрова і розводили багаття. У борщу, приготованого на дровах, особливий смак!», – зазначив він.
Поблажок від Ектора Хіменес-Браво дочекатися неможливо. Він зізнався, що не товаришує з учасниками під час зйомок. Головне для нього – залишатися об’єктивним і неупередженим.
«Я не дружу з учасниками «МастерШеф» поки тривають зйомки. Для мене, як для судді, найважливіше залишатися об’єктивним, тому дистанція між мною і учасниками просто необхідна. Коли ми стикаємося у павільйоні, я просто вітаюся і питаю, як у них справи – нічого більше. Вони розуміють мою позицію. Адже якщо я з кимось зближений, то вони перестануть мені довіряти: «Ага, він обрав його, тому що вони друзі». Але, як тільки зйомки закінчуються, ми можемо з кимось зідзвонюватися, спілкуватися. Наприклад, у мене є друзі з минулих сезонів: Оля Мартиновська, Антон Булдаков-Алюшин, Асмік Гаспарян, Катя Пєскова, Катя Сливінська», – поділився кулінар.
На якій дієті сидить відомий шеф-кухар, де встиг відпочити цього літа, а також найцікавіші подробиці «МасшеШеф»-7 – дізнайтеся у новому випуску журналу «Отдохни».
Читайте більше новин у Viber та Telegram СТБ