РЕЦЕПТ: Лазанья з сьомгою від Марини Цуркан
28.10.2014
Інгредієнти:
Лазанья – 9 листів.
Морква – 2 шт.
Олія оливкова – 2 ст.л
Кріп – 1 пучок.
Перець за смаком.
Масло вершкове – 50 г
Цедра лимона.
Сьомга (філе) – 800 г
Часник – 3 зубчики
Вино біле сухе – 100 г
Сіль за смаком.
Борошно – 3 ст.л
Молоко – 500 мл
Сир – 100 г
Спосіб приготування:
- Рибу відокремити від шкіри і кісток, посолити, поперчити, посипати нарізаним кропом.
- Моркву натерти, часник дрібно порізати. У сковороді обсмажити на олії часник, додати натерту моркву, злегка підсмажити і влити вино, протушкувати хвилин 5.
- Зварити білий соус: в маленькій каструльці розтопити масло. Всипати борошно і швидко розмішати, щоб борошно ввібрало масло. Влити порціями молоко, ретельно і швидко розмішати віночком, щоб не було грудок, і на середньому вогні довести до загустіння (це займе близько 15 хвилин). Посолити і додати цедру.
- Листи лазаньї опустити в киплячу підсолену воду на 1-2 хвилини.
- На дно форми для запікання налити 2-3 ст.л. соусу, викласти 3 аркуша, на них половину риби, половину моркви, третину соусу, далі ще 3 листа – риба – морква – соус, зверху 3 листа – соус – сир.
- Запікати до розплавлення сиру і до зарум’янювання при 180°С 30 хвилин.
Смачного!