МастерШеф

«Я не маю терпіти і мовчати», – Анатолій Цуперяк

Анатолій Цуперяк – один з
найскандальніших учасників кулінарного шоу «МастерШеф 3». Хлопець родом
із Закарпатської області. Кулінарія для Анатолія – мрія всього життя.
Весь вільний час він приділяє готуванню, наперекір бажанню батьків, які
не розділяють захоплення сина.

З якими труднощами
зіштовхнувся кулінар-аматор на проекті «МастерШеф 3» та про
найскандальніші епізоди шоу Анатолій Цуперяк розповів журналістам
tochka.net

Анатолій Цуперяк покинув шоу «МастерШеф 3» напередодні. Як йшов з проекту Анатолій Цуперяк, читайте в нашому звіті.

Ваш батько негативно ставився до вашого захоплення кулінарією. Як ви думаєте, після шоу «МастерШеф» він змінить свою думку?

Вони
вже змінили думку, оскільки я зумів потрапити на проект «МастерШеф».
Коли вийшов в ефір перший випуск програми, вони стали за мене переживати
та змінили думку. Зараз батьки мене підтримують з усіх сил і стали на
мою сторону.

Що в кулінарії вам дається найважче, а що найлегше готувати?

Я
люблю кулінарію дуже сильно. Але саме традиційну українську. А також
угорську, яка популярна в Закарпатті. Інші мені не до душі. От та ж сама
французька.

Що би вдома не готував, все виходить, все смачно. Якщо треба, то я приготую все.

Більше полюбляю м’ясні страви готувати. Десерти люблю їсти, а готувати – не люблю.

Яку найскладнішу страву вам доводилося готувати в житті та на проекті?

На
проекті «МастерШеф» довелося готувати десерт з тараканів. Оце було
найважче… Конкурс – десертне блюдо з тараканів. Тільки подумайте, вони
ж на ощупь противні і потрібно було знати, як їх запхнути в той десерт.
Я навіть коли його їв, того таракана, у мене усе поперек горла стояло.
Але мене Ектор заставив їсти, не мав куди діватись.

Якщо я буду
відкритивати ресторан,  то їх там точно не готуватимуть. Багато
спілкуюсь з людьми, що їм було б до смаку, так всі кажуть, що не їли б
блюда з тараканів. В Закарпатті такого не будуть їсти. У нас тут є свої
блюда.

Хто з суддів проекту вам подобається найбільше?

Для мене всі судді однакові. З усіма приємно працювати, все авторитетні для мене, я до всіх однаково ставився.

Серед знайомих-глядачів проекту помітили, що  Ектор до мне дуже добре ставився, постійно допомагав. Це приємно.

Ви завжди виконуєте настанови Ектора Хіменес-Браво? Які вам запам’ятались найбільше?

Все,
що Ектор мені радив та казав, те я й виконував. Навіть було, що він
мене таракана змусив їсти, а й з’їв, хоча б може ніколи б такого не
зробив. Він же професіонал, я теж хочу стати таким як він. Думаю, в мене
може вийти.

Він мені частенько підказував у конкурсах: там треба
закрутити то, тут так зробити, а там це. Коли він мені робили виговор, я
тоді й старався. Коли не робили – я відповідно розслаблявся й у мене
нічого не получалось.

Які конкурси в шоу вважаєте найскладнішими?

Готувати
в темній кімнаті, на движущимося стулі, бо у мене у той день була
температура, а також  конкурс на Майдані. Я був в щоці, коли нас вивели
на Майдан! Багато людей, всі навколо спостерігають. Готуєш, а люди за
тобою спостерігають, фотографують.

Ще з мурашками згадаю 1
вересня, коли готували для школярів. 150 дітей, подумайте! Галас, крик.
Ектор кричить, діти кричать, шум, ужас, Боже, як згадаю… Якщо одна-дві
дитини, з ними ще можна працювати, а не коли 150 дітей. Я навіть в
колону чуть головою не вдарився, помітив це тільки в телеверсії. Конкурс
цікавий був, але діти страшно горланили.

Вам більше подобається працювати в команді чи індивідуально?

Залежить
від того, яка команда (усміхається). Мені нравилось працювати на
проекті з Іриною Бактиая, Наташею Ковальчук, Сергієм Чибарем, Анею
Жигалюк. У даний час я спілкуюсь з Ірою, Наташею, Анею, Оксаною
Шаповаловою і ще час від часу з Мариною та Аліною.

У вас є фобії ? Боїтесь жуків, слимаків? З яких екзотичних інгредієнтів нізащо не приготували би страву?

Зараз
оце скажу, а потім прийду готувати на СТБ і мені ще й слимаків
підсунуть! (сміється). Я екзотичні кухні не збираюсь готувати, я люблю
українські… свинину, сало. Я ж українець і буду їсти здорову нашу
піщу.

Я б таке не їв по своїй волі ніколи в житті, як таракани, і
не готував би. Якби був вибір, то не вибрав би. Краще розвернутись та
піти додому з такого конкурсу.

Розкажіть про найбільший скандал, який стався під час шоу «МастерШеф».

З Аліною Замковенко за цукор.

Коли
дивлюсь проект по телевізору, відкриваю для себе багато нового. Мені
самому чудно, як я зумів зостатись на проекті до цього часу. Я казав
правду. Не як якась гнида – що на камеру буду казати одне, а у вічі
інше. І строїти щось з себе. Я що думав, то й казав. Але так, язик мій
враг – мій.

Кого з інших учасників ви вважаєте своїм суперником?

Я
повар-аматор і не вважаю себе найкращим, ніколи навіть кухарем не
працював. Так, були момент, коли я був може слабкішим за інших. Є ж такі
сильні конкуренти, як Оля, Олег. Я прийшов за досвідом на «МастерШеф».

Чому інші кулінари вважають вас дуже сварливим?

У
мене теж має бути своє Я. Я не маю терпіти і мовчати, а хочу
висловлювати свою думку. Якщо би я мовчав, всі би давно залізли мені на
голову. Може кажуть, що я сварливий, бо не любили, що я все говорив
прямо на камеру і це їх дратувало.

Чому у вас не склалися стосунки з Аліною Замковенко?

Я
який у житті, такий і на камеру. А були учасники, які грали на камеру,
хотіли показати собі Україні, що вони хороші. Я через той цукор ледь
інфаркт не отримав! Без жартів. Коли людина його отак сховала, а потім
скалить зуби і посміхається тобі і каже, що вона не ховала… Я вбив би
за таке. Зіпсувались відносини, бо я люблю справедливість і не буду
мовчати.

Лариса Хачідзе

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: