МастерШеф

Мідії на пару з картопляним соусом

У середу, 20 листопада, на кухні проекту «Кулінарна дуель» у боротьбі за першість зійшлося подружжя – учасники проекту «Хата на тата» Леонід та Ірина Шепелєві. Під наглядом іменитого шеф-кухаря і за сумісництвом ведучого проекту Ектора Хіменес-Браво, а також його колеги Дмитра Танковича гості готували страву під назвою «Мідії на пару з картопляним соусом». У кулінарному поєдинку перемогу отримала представниця прекрасної половини людства, дружина Леоніда Ірина.
Сайт STB.UA пропонує і вам спробувати приготувати цю страву у себе вдома. Спосіб та всі етапи приготування дивіться нижче.
Необхідні інгредієнти:
– 4 зубчики часнику (тонко нарізати)
– 1 цибуля-шалот (тонко нарізати)
– 1 імбир (тонко нарізати)
– 2 стебла лемонграсу
– несолоне вершкове масло
– 1 столова ложка качиного жиру
– 8 чашок курячого бульйону
– 3 картоплі (дві нарізаних тонкими скибочками, а одна – на кийки)
– 1 склянка сметани
– 1 синя картопля
– 900 грам мідії
– 2 склянки білого вина
– Вусики гороху
– Сіль, перець
Нарізати та обсмажити часник, шалот, імбир та лемонграсс у вершковому маслі. Потім додати на сковорідку курячий бульйон та довести до кипіння. Зменшити вогонь та підтримувати повільне кипіння, і випаровувати протягом 15 хвилин.
На сковорідці обсмажити трохи часнику і цибулю-шалот на вершковому маслі. Додати мідії, трохи потримати на вогні та додати на сковороду біле вино.
Нарізати картоплю тоненькими смужками і відварити, додавши в ємність нарізаний кубиками гарбуз. Після готовності картоплі дістати інгредієнти та прикрасити ними страву.
Більш детальну інструкцію з приготування цієї страви ви знайдете у відео нижче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також
banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: