Святкові перепела «Мама Браво»
Вишукана страва у передноворічний вечір від Ектора Хіменес-Браво. До уваги рецепт, за яким можна порадувати своїх коханих і близьких людей на вечір перед великим святом. І так, список інгредієнтів:
Перепела
• 6 ст. ложок оливкової
олії
• 4 великих перепела
• 200 мл. солодкого
білого вина
•
• 40 червоних виноградин
• 8 скибочок панчетти
(можна замінити тонко нарізаним беконом)
• 300 мл. курячого
бульйону
Начинка
• 1 зубок часнику
•
•
• 1 лимон – цедра терта
• 8 паростків свіжого
чебрецю
•
• 700 мл. бульйону
курячого
•
•
очищеної
• 6 скибочок панчетти
• 3 ст. ложки оливкової олії
Спосіб приготування:
Щоб приготувати начинку,
нарізати 6 скибочок панчетти на дрібні шматочки. На сковорідці розігріти 3 ст.
ложки масла рослинного. Додати панчетту і обсмажувати до світлого кольору.
Додати часник, гриби, цибулю, цедру лимона і чебрець.
Добре прожарити,
перемішувати, потім додати рис. Добре перемішати і додати 700 мл. курячого
бульйону і
масла. Накрити кришкою або фольгою. Зменшити вогонь і томити на повільному
вогні 15 хвилин.
Зняти з вогню і дати
відстоятися. Висипати рис на деко і швидко остудити.
Очистити сковороду, потім
розігріти решту масла. Коли олія почне пінитися, обсмажити очищену печінку
близько 2 хвилин, потім викласти на дошку і нарізати дрібно. Додати в рис, який охолоджується.
Розігріти духовку до 200 С.
Коли рис досяг кімнатної
температури, начинити перепелів начинкою і закрити отвір 2 коктейльними
паличками. Загорнути 2 скибочки панчетти навколо кожної тушки.
Викласти тушки птахів на
деко для обжарювання і залити 6 ст. ложок оливкової олії зверху. Готувати 10
хвилин, потім долити білого вина в деко і залишити готуватися ще на 15 хвилин.
Зняти з вогню і викласти
на блюдо. Накрити фольгою і тримати теплим.
Додати бульйон, що
залишився на деко для обжарювання з журавлиною і виноградом. Томити на
повільному вогні, поки соки не стануть світлопрозорою консистенцією.
Для подачі викласти перепелів на велике блюдо. Викласти
ложкою соки і фрукти зверху, подавати відразу.