Несподіваний вибір суддів – проект залишили одразу два учасники
10 жовтня 17 кухарів-аматорів змагалися за звання найкращого
шеф-кухаря країни, грошову винагороду в 500 000 гривень і можливість
навчання в найкращій кулінарній школі Парижа Le Cordon Bleu. Судді проекту
– славнозвісний шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво, ресторатор Микола Тищенко, а
також телеведуча і великий гурман Жанна Бадоєва – приготували учасникам нелегкі
кулінарні випробування, які вони матимуть здолати на шляху до перемоги.
Нагадаємо, що в кожній програмі учасники мають
успішно пройти три конкурси. За підсумками минулих змагань визначається 4
претенденти, які не впоралися із завданнями. Саме вони борються в останньому
кулінарному двобої за назвою «Битва чорних фартухів». Той учасник, який не
впорався з поставленим завданням, залишає проект назавжди.
Цього разу в першому конкурсі учасникам довелося
спробувати страву, яку роблять тільки в одному ресторані світу в Чикаго, а
називається вона «Суїцидальні
курячі крильця». Таку назву його авторка дала через божевільну кількість
спецій і гостроти, які присутні в соусі. Саме ці спеції (правильних тільки 10)
учасникам необхідно було знайти під 30-ма кришками. Найбільше інгредієнтів
відгадала Ганна Заворотько, а от чорний фартух у цьому конкурсі дістався Геннадієві Цяуку – учасник не визнав жодної правильної спеції.
У конкурсі « коробка-загадка» учасники мали
приготувати десерти з… цибулі. Найкращим у цьому змаганні судді назвали десерт Тетяни Марченко, а от чорний фартух дістався
Ігорю Папаяні. Чоловік
приготував цибульні кільця, зовсім не схожі на десерт.
На виїзному завданні кулінари годували цілу
пожежну частину. За дві години командам треба було приготувати обід для пожежників,
головним компонентом якого мала стати курка. Перемогу в цьому змаганні отримала
команда «червоних». А команді «синіх» довелося обирати двох найслабших кулінарів.
І команда вирішила, що чорні фартухи мають надягти Антон Алісов і Денис Цигуй.
На «Битві
чорних фартухів» кулінарам дали фотографії із зображенням страви. Учасники мали
розгадати, що це, із чого складається, і приготувати точно таке саме. Як
з’ясувалося пізніше, це страва судді проекту «МастерШеф» Ектора Хіменеса-Браво – на подушці з рукколи викладені гребінець і пармська шинка, зверху – креветкове морозиво й
картопляна чіпса. Ніхто з учасників так і не зміг точно повторити страву славнозвісного шеф-кухаря.
Найслабшими кулінарами цього тижня стали:
викладач біології, інженер і лейтенант ВДВ із Києва Ігор Папаяні, а
також приватний підприємець із Києва Антон Алісов.
Ігор Папаяні
Антон Алісов
15 кухарів-аматорів продовжують боротьбу
за перемогу в другому сезоні проекту. У наступній програмі кулінарам доведеться
приготувати повноцінну ресторанну страву за 20 хвилин, а також нагодувати
кондитерів. Як упораються з поставленими завданнями кулінари й хто залишить проект
наступним – дивіться в середу, 17
жовтня, о 20:00 на
СТБ. Не пропустіть!