МастерШеф

Олександр Рибак дав майстер-клас учасникам проекту

Учасники проекту «МастерШеф» раніше вже встигли отримати
майстер-класи від телеведучих Оксани Марченко й Максима Чмерковського,
співака Олександра Кривошапка й шоумена Сергія Сосєдова. Черговим
гостем шоу став музикант Олександр Рибак, який прилетів з Норвегії
спеціально для того, щоб навчити учасників проекту готувати норвезького
лосося.

Це та страва, яка дуже популярна в його країні та яку частенько
готують у його родині. У середньому на його приготування необхідно
30-40 хвилин. «Нашим учасникам дається година у зв’язку з тим, що для
них ця страва нова, – розповів фуд-продюсер проекту. – Але більше часу
їм не знадобиться, тому що в коморі є зачищене філе лосося. Учасникам
досить тільки зняти шкірку з порціонного шматочка лосося, замаринувати,
обсмажити й викласти його».

Найбільше з Олександром Рибаком спілкувалася Анфіса Чехова. «Ви
знаєте, я люблю чоловіків в окулярах, – зізналася теледіва. – Одразу
хочеться покластися на їхнє плече»
. Цією фразою вона зуміла збентежити
відомого співака. Щоб розрядити обстановку, Анфіса поцікавилася про те,
що відбувається в житті Олександра останнім часом.

«Я б не хотів хвалитися, – почав Рибак, однак вирішив продовжити. –
Нещодавно я зустрічався з Джо Коккером та Бараком
Обамою»
.

До речі, співак зізнався, що частенько буває в Україні. «У мене тут
дуже гарні продюсери»
, – сказав він. Також Олександр розповів, що
першою його стравою була піца, а на романтичну вечерю він готовий
приготувати… піцу зі свічками. Співак порекомендував українським
дівчатам їсти більше сала: «Сало дуже смачне, і не треба нічого іншого.
Дівчатам в Україні потрібно цілими днями його їсти»
.

Олександр захотів, щоб учасники приготували страву, максимально
схожу на ту, яка була приготована їм. «Хотілося б отримати норвезький
лосось із українським акцентом», – було його останньою настановою перед
тим, як учасники взялися до приготування блюда.

Для тих, хто зважиться приготувати норвезького лосося в себе вдома,
варто дослухатися до порад, які дали судді проекту учасникам, коли вони
почали готувати. «Головне – не пересушити лосось, тому що гірше за
нього може бути тільки знежирене м’ясо», – сказала Анфіса Чехова. «І
будь ласка, не використовуйте лимонний сік», – додав Ектор Хіменес
Браво
.

Рецепт норвезького лосося від Олександра Рибака

Філе лосося шпигається свіжим васильком, натирається сіллю, цукром,
перцем і маслиновим маслом. У такий спосіб він маринується. В окремому
посуді ми відварюємо картоплю ембур. Картопля ембур – це різновид
картопляного пюре. От у чому його особливість: вариться картопля в
мундирі, після чого м’якоть перетирається за допомогою протирального
механізму для готування пюре. Додаються оливки чорні та зелені,
нарізаними кубиками. Все це заправляється вершковим маслом, і виходить
картопляна маса.

Також ця страва супроводжується суцвіттями капусти-броколі. Вони
відварюються в солоній воді, а потім різко охолоджуються в льоді. Цей
спосіб називається англійським способом варіння. Таким чином
зберігається природний зелений колір капусти. Далі цю проварену капусту
необхідно просмажити на вершковому маслі разом з додаванням часнику й
викласти у вигляді своєрідної подушки. На подушку з капусти броколі
викладається обсмажений лосось, який попередньо маринується.

Картоплю ембур викладаємо за допомогою двох ложечок у вигляді віяла.
Виходить три пелюстки. І все це поливається соусом шафран.

Соус шафран готується в такий спосіб: лук-шарлот і часник
обсмажуються на вершковому маслі. Додається морська сіль, суміш перців,
розбавляється все нежирними вершками. Зайва волога випарюється до
загусання. Додається пелюстковий шафран. Соус готовий.

Олексій Бардишев

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

banijay logo

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: