Суп із сушених грибів та капусти від Яни Пасинкової
Переможниця та член журі «Битви екстрасенсів» в Україні та експерт проекту «Слідство ведуть екстрасенси» Яна Пасынкова поділилася рецептом супу з сушених грибів та капусти, який вона готує для своєї коханої донечки.
Інгредієнти для приготування супа із сушених грибів та капусти:
на 2-2,5 літра води
- сушені гриби – 20-30 г,
- картопля – 3-4 шт,
- капуста – 200 г,
- цибуля ріпчаста – 1 шт,
- морква – 1 шт,
- 2-3 середніх помідора (за бажанням),
- часник – 1 зубчик,
- лавровий лист – 1 шт,
- сіль,
- мелений перець
Способ приготування супа із сушених грибів та капусти:
1. Сушені гриби покласти до невеликої каструлі, залити окропом і залишити на 20 хвилин. Потім поставити каструлю з грибами на вогонь (при необхідності, долити трохи води), довести до кипіння та варити 20-30 хвилин.
2. Гриби вийняти з відвару (відвар зберегти) і добре промити під проточною водою від піску. Грибний відвар процідити через складену в кілька шарів марлю. Нарізати гриби невеликими шматочками. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Моркву вимити, очистити і натерти на крупній тертці. Картоплю вимити, очистити, ще раз промити і нарізати кубиками або соломкою. Капусту помити під проточною водою й тонко нашаткувати.
3. У каструлі розігріти трохи олії, викласти цибулю, злегка посолити і обсмажити 3 хвилини. Додати моркву і обсмажувати разом з цибулею 5 хвилин. Покласти гриби, обсмажити все разом 2 хвилини. Додати картоплю і обсмажити овочі з грибами 3 хвилини.
4. У каструлю до овочів влити проціджений грибний відвар і воду. Посолити.
5. Суп довести до кипіння і готувати 10-15 хвилин. Додати нашатковану капусту, лавровий лист, горошини перцю і варити ще 5-10 хвилин, до готовності капусти. За бажанням, після того, як буде готова капуста, можна додати нарізані кубиками або часточками помідори і проварити 2-3 хвилини. Покласти рубану зелень і роздавлений зубчик часнику. Суп досолити, поперчити за смаком, перемішати, зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і дати настоятися перед подачею 20 хвилин.
Приємного апетиту!