Як варити компот: корисні поради
Зараз час смачних фруктів і ягід. Але нам хочеться радувати себе такою ж кількістю вітамінів і взимку. У нашому матеріалі – кілька корисних порад про те, як правильно зварити компот.
Незаперечний плюс цього напою при правильному варінні та консервації – тривале зберігання. Якщо правильно зварити та законсервувати компот, то можна зберегти у фруктах і ягодах всі вітаміни.
Із чого можна варити компот?
Приготування компоту не має суворих правил. Для варіння напою можна використовувати ті фрукти і ягоди, які вам до душі. Також можна поєднувати їх на свій смак. Для тих, хто любить більш кислі напої, радимо використовувати абрикос, вишню, малину, смородину, суницю, журавлину, апельсин і аґрус.

Більше на тему: Як зварити компот із полуниці на зиму
Якщо ви любите солодке, то віддайте перевагу полуниці, персику, черешні, солодкому винограду та сливі. Не забувайте про сухофрукти –такий компот можна приготувати в будь-яку пору року.
Скільки потрібно варити компот?
Час приготування компоту залежить від того, які фрукти та ягоди ви вибрали. Наприклад, грушевий або яблучний компот вариться приблизно 40 хвилин, а для приготування напою зі смородини достатьно всього 15 хвилин.

Більше на тему: Полуничний смузі: рецепт корисного та смачного напою
Як правильно готувати компот?
Після того, як ви вибрали, з яких фруктів варитимете компот, ретельно промийте їх, видаліть із них листя, гілки та кісточки. Шкірку варто залишити, адже саме в ній, як правило, містяться всі корисні речовини.
Візьміть велику каструлю, налийте в неї воду та поставте її на вогонь. Після закипання обережно викладіть у кастрюлю всі фрукти та ягоди. Насипте цукор і дайте прокипіти компоту 25 хвилин. Потім додайте трохи ягід і проваріть іще 15 хвилин. Коли компот охолоне, розлийте його у ємності та закатайте.

Більше на тему: 20 освіжаючих літніх коктейлів
Поради для приготування смачного компоту
- Для приготування необхідно брати тільки стиглі та смачні фрукти та ягоди.
- У кінці варіння для приємного смаку й насиченого кольору додайте жменю червоних ягід.
- Для тих, хто любить солодке, але не хоче додавати цукор, в готовий напій можна додати вишневий сироп або мед.
Варити компот зі свіжих ягід і фруктів досить просто, найголовніше –правильно підібрати поєднання й варити достатню кількість часу. Тепер навіть взимку ви зможете насолоджуватися літніми солодощами!