Як маринувати різні види м’яса, щоб воно було соковитим та м’яким? Кулінар Мікаель Ароян розкриє секрети маринадів для яловичини, курятини та баранини. Дізнайтеся рецепти маринадів для різних видів м’яса в нашому матеріалі.
Більше на тему: Як маринувати шашлик: рецепти від Аліка Мкртчяна
Маринад для яловичини
Інгредієнти:
- 3 ст. л. соєвого соусу
- 5 ст. л. темного пива
- 1 ст. л. діжонської гірчиці
- Цибуля
Приготування:
- Додаємо до м’яса соєвий соус, темне пиво, діжонську гірчицю й цибулю. Маринуємо близько години.
- Запікаємо 25 хвилин за температури 180 градусів.
Маринад для курятини
Інгредієнти:
- 6 зубчики часнику
- 3 ст. л. олії
- 2 ст. л. сметани
- Цедра лимона
- Сік половинки одного лимона
- 1 ст. л. приправи карі
Приготування:
- Подрібнюємо часник, змішуємо з олією та сметаною. Потім додаємо цедру лимона, вичавлюємо сік. Після цього додаємо карі. Все перемішуємо.
- Для курки важливо, щоб маринад був рідким, а сік лишався всередині. Маринуємо 15–20 хвилин. Максимальний термін маринування курячого м’яса – 1,5 години.
- Запікаємо 20 хвилин за температури 180 градусів.
Більше на тему: Стейк у шоколаді від В’ячеслава Дюденка
Маринад для баранини
Інгредієнти:
- 0,5 ч. л. кмину
- 0,5 ч. л. коріандру
- 5 ч. л. перцю горошком
- 1 ст. л. олії
- Гострий перець за смаком
- 100 г томатного соку
Приготування:
- Перемелюємо в ступі кмин, коріандр і перець горошком. Потім додаємо олію та гострий стручковий перець для пікантності. Руками перемішуємо спеції з м’ясом.
- У кінці додаємо томатний сік, оскільки він містить кислотність, необхідну для м’яса. Через 15 хвилин солимо.
- Запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Більше на тему: Винний маринад для шашлику: рецепт покроково