Курячі гомілки і стегенця на решітці на мангалі? Здавалося б, кого цим можна здивувати? Але Євген Клопотенко знайшов спосіб потішити вас, а Олена Курилова запропонувала рецепт овочевого соусу, який прикрасить будь-яку м’ясну страву на грилі.
Інгредієнти для курячих рулетів з гомілок:
- Курячі гомілки (або стегенця) – 20 шт.
- Болгарський перець – 3 шт.
- Лимонний сік – до смаку
- Соняшникова олія – до смаку
- Сіль, перець – до смаку
Більше на тему: Як приготувати шашлик з яловичини та свинини: оригінальні рецепти маринадів
Готуємо курячі гомілки на мангалі:
- Відокремити м’ясо від кістки, але не до кінця.
- Відбити філе.
- Приготувати маринад із лимонного соку, перцю, солі та соняшникової олії.
- Змастити маринадом філе за допомогою пера.
- Нарізати перець скибочками для начинки.
- Сформувати рулети. Закріпити зубочисткою.
- Загорнути кісточку у фольгу.
- Запікати на мангалі.
Інгредієнти для овочевого соусу:
- Помідори – 2 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Часник – 2–3 зубчики
- Кінза – до смаку
- Сіль, перець – до смаку
Готуємо овочевий соус до курки:
- Помідори і перець замотати у фольгу та відправити запікатися на вугіллі.
- Подрібнити часник і кінзу.
- Зняти шкірку з готових овочів. Розім’яти в однорідну масу, змішати з перцем, сіллю, кінзою і часником.