X

Грузинський десерт «Пеламуші»: рецепт приготування

Десерт «Пеламуші» – це відома національна страва Грузії. Готується десерт всього із п’яти інгредієнтів, а його головною складовою є виноградний сік. Дізнайтеся рецепт простого та смачного грузинського десерту в нашому матеріалі!

Більше на тему: Смачні літні салати: топ-5 рецептів від зірок СТБ

Інгредієнти:

  • виноградний сік солодких темних сортів – 300–500 мл
  • кукурудзяне борошно з білих сортів кукурудзи – 50 г
  • пшеничне борошно – 50 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • волоські горіхи – для декору

Більше на тему: Риба, фарширована виноградом: французький рецепт

Приготування:

  1. У сік додати ванільний цукор.
  2. Змішати з кукурудзяним і пшеничним борошном. Розмішати так, щоб не було грудочок, і просіяти через сито.
  3. Варити масу на середньому вогні доти, доки вона не загустіє. Коли маса стане тягучою, зменшити вогонь до мінімуму і продовжувати варити ще приблизно годину.
  4. Розлити по формах (спеціальні для застигання у глиняному посуді) і залишити застигати.
  5. Споживати охолодженим, прикрашеним волоськими подрібненими горіхами.

Категорії: Без рубрики