Ми вже куштували безліч маринадів: винний, гранатовий, апельсиновий, томатний, ананасний, пивний і надшвидкий з ківі. Зараз пропонуємо вам простий та універсальний маринад для шашлику на кефірі. Рецептом поділився чудовий кулінар Ігор Місевич.
Інгредієнти:
- Кефір 2,5–3,2% жирності – 500 мл
- Мінеральна вода (газована) – 500 мл
- Мелений чорний перець – до смаку
- Суміш трав – до смаку
- Сіль – до смаку, безпосередньо перед приготуванням
Більше на тему: Швидкий маринад для шашлику – топ-3 експрес методи
Кефір розм’якшує м’ясо за рахунок вмісту молочної кислоти. Жирність кефіру визначає «маслянистість» м’яса.
Курку досить замаринувати в такій суміші на 2 години, свинину ж варто витримати довше: близько чотирьох годин.
Готуючи маринад для шашлику на кефірі, врахуйте, що краще сіль додавати безпосередньо перед нанизуванням. Спеції ж варто всипати відразу.
Смачного!
Більше на тему: Шашлик в гранатовому соці від Миколи Тищенка