Вам важко дотримуватися дієти, тому що хочеться перекусити солоденьким до чаю? Переможниця третього сезону шоу «Зважені та щасливі» Марина Вдовенко знає, чим втамувати спрагу солодкого! Вона поділилася рецептом ситного і корисного печива, яке не зіпсує фігуру!
Складові:
- Пшеничне борошно грубого помелу – 200 г
- Кукурудзяне борошно – 100 г
- Розпушувач – 5 г
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- Сік – 100 мл
- Апельсинова цедра – 1 ч. л.
- Сіль – 1/4 ч. л.
- Цукор – 50 г
- Сік буряка – 3 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Гвоздика (для прикрашання)
- Кунжут чорний (для прикрашання)
Більше на тему: Дієтичний морквяний торт: рецепт Лізи Глинської
Приготування:
- Змішайте всі сухі інгредієнти.
- Відокремте від отриманої маси 1/4 частину, в неї додайте буряковий сік і оливкову олію, замісіть червоне тісто.
- У масу, що залишилася, додайте апельсиновий сік і оливкову олію, замісіть жовте тісто.
- Покладіть червоне і жовте тісто в холодильник. Через годину дістаньте, скачайте жовте тісто у валик, а червоне – розкачайте в квадрат і їм оберніть валик з жовтого тіста.
- Розріжте заготовку, що вийшла, на шматочки товщиною 1 см.
- Умочіть краї кожного шматочка в цукор, надайте форму «яблука», вдавивши пальцями низ і верх.
- У поглиблення кожного «яблучка» застроміть по гвоздиці, а в серединку насипте і втисніть у тісто насіння кунжуту.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С протягом 25-30 хвилин.
Смачного!