Які ви знаєте страви з кропиви і кульбаби? Можна, наприклад, додати в суп. А якщо зробити їх основною частиною рецепту? Актриса та експерт «Все буде добре» Ольга Сумська розповіла, як готувати корисні рулети з кропивою і кульбабами.
Інгредієнти для рулетів з кропивою:
- Вірменський лаваш – 2 шт.
- Молоде листя кропиви – 600 г
- Оливкова олія – 4 ст. л.
- Червона цибуля – 1 шт.
- Сир фета – 200 г
- Сік одного лимона
- Подрібнені волоські горіхи – 70 г
- Сіль до смаку
Приготування рулетиків із кропивою:
- Підготовлену кропиву бланшувати в киплячій воді, відцідити. Охолодити, віджати воду і дрібно нарізати.
- Розігріти олію на сковороді, додати нарізану кубиками цибулю, пасерувати її, додати кропиву, хвилинку перемішувати і зняти з вогню. В остиглу масу додати горіхи, лимонний сік і фету. Посолити до смаку.
- Змастити начинкою лаваш, загорнути. Обсмажити на сковороді-гриль. Порізати шматочками.
Більше на тему: Рулет з ячної крупи з беконом та грибами: рецепт Євгена Клопотенка
Інгредієнти для рулетів з кульбабами:
- Вірменський лаваш – 2 шт.
- Листя кульбаби – 600 г
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Оливкова олія – 4 ст. л.
- Сік одного лимона
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, перець – до смаку
Приготування рулетиків з кульбабою:
- Обсмажити дрібно нарізану цибулю.
- Додати заздалегідь бланшоване дрібно нарізане листя кульбаб.
- Додати сік лимона, перець, часник і сіль.
- Сформувати рулет, як і з начинкою з кропиви. Обсмажити на сковороді-гриль. Нарізати порційно.
Більше на тему: Пиріг «Рататуй» від Ектора Хіменеса-Браво
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре