X

Рулети з кропиви і кульбаби: рецепти Ольги Сумської

Які ви знаєте страви з кропиви і кульбаби? Можна, наприклад, додати в суп. А якщо зробити їх основною частиною рецепту? Актриса та експерт «Все буде добре» Ольга Сумська розповіла, як готувати корисні рулети з кропивою і кульбабами.

Інгредієнти для рулетів з кропивою:

  • Вірменський лаваш – 2 шт.
  • Молоде листя кропиви – 600 г
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Сир фета – 200 г
  • Сік одного лимона
  • Подрібнені волоські горіхи – 70 г
  • Сіль до смаку

Приготування рулетиків із кропивою:

  1. Підготовлену кропиву бланшувати в киплячій воді, відцідити. Охолодити, віджати воду і дрібно нарізати.
  2. Розігріти олію на сковороді, додати нарізану кубиками цибулю, пасерувати її, додати кропиву, хвилинку перемішувати  і зняти з вогню. В остиглу масу додати горіхи, лимонний сік і фету. Посолити до смаку.
  3. Змастити начинкою лаваш, загорнути. Обсмажити на сковороді-гриль. Порізати шматочками.

Більше на тему: Рулет з ячної крупи з беконом та грибами: рецепт Євгена Клопотенка

Інгредієнти для рулетів з кульбабами:

  • Вірменський лаваш – 2 шт.
  • Листя кульбаби – 600 г
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Сік одного лимона
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець – до смаку

Приготування рулетиків з кульбабою:

  1. Обсмажити дрібно нарізану цибулю.
  2. Додати заздалегідь бланшоване дрібно нарізане листя кульбаб.
  3. Додати сік лимона, перець, часник і сіль.
  4. Сформувати рулет, як і з начинкою з кропиви. Обсмажити на сковороді-гриль. Нарізати порційно.

Більше на тему: Пиріг «Рататуй» від Ектора Хіменеса-Браво


Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре
Категорії: Без рубрики