X

Шоколадно-вишневий десерт з вершками за 15 хвилин від Тимура Мазура

Смачний десерт із вершками всього за 15 хвилин! Шоколад, вишня, вершки – з рецептом впорається навіть той, хто ніколи не готував солодощів! Деталі – в нашому матеріалі.

Інгредієнти:

  • Чорний шоколад – 100 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Йогурт (без домішок) – 200 мл.
  • Цукор – 30 г
  • Борошно – 40 г
  • Какао-порошок – 10 г
  • Яйце (білки) – 3 шт.
  • Вишня без кісточок (заморожена або в сиропі) – 20 шт.
  • Збиті вершки – 100 мл
  • Желатин (замочений) – 15 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Ванілін – 0,5 г

Читайте також: Домашнє морозиво: рецепт з апельсиновим сиропом

Приготування:

  1. Вишню викласти в друшляк, щоб стекла зайва рідина, але не давити.
  2. Збити міксером йогурт, цукрову пудру та ванілін до однорідної консистенції. Додати набряклий желатин, знову перемішати.
  3. Перекласти масу в кондитерський мішок і відправити в холодильник на 30 хвилин.
  4. Розтопити шоколад разом із вершковим маслом на водяній бані.
  5. В окремій мисці змішати всі сухі інгредієнти – цукор, борошно і какао.
  6. За допомогою міксера змішати розтоплений шоколад із маслом і раніше збитими білками. Коли маса стане однорідною, додати сухі інгредієнти і ще раз перемішати.
  7. Деко вистелити пергаментом. Рівномірно розподілити рідке тісто. Відправити в духовку при температурі 180 °C на 8 хвилин.
  8. Готову основу нарізати кубиками 1 на 1 см.
  9. Сформувати десерт: на основу викласти шар вишні, залити кремом. Повторити.
  10. Посипати какао. Прикрасити вишнею.

Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре

Категорії: Без рубрики