Як приготувати фарш: майстер-клас від Мікаеля Арояна
Як приготувати смачний і соковитий фарш, знає Мікаель Ароян! У своєму майстер-класі відомий кулінар розповість про три поширені проблеми в приготуванні фаршу та поділиться секретами їх вирішення. Читайте рецепт фаршу для пельменів, котлет і тюфтельок з різних видів м’яса в нашому матеріалі!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секрет соковитої буженини: рецепт від Мікаеля Арояна
Страв із м’ясного фаршу дуже багато: котлети, тюфтелі, пельмені, м’ясні запіканки тощо. Але часто з приготуванням фаршу виникають проблеми. Наприклад, курячий фарш виходить сухуватим, фарш з яловичини – доволі твердий, а свинячий часто розвалюється. Цих проблем можна уникнути завдяки трьом секретним інгредієнтам. Які вони, дізнайтеся в майстер-класі від Мікаеля Арояна!
Проблема № 1. Фарш з яловичини виходить твердим
Вироби з фаршу із яловичини часто твердуваті. Щоб цього не було, у фарш потрібно додати яблуко.
Пропорції: на 600 г фаршу – 1 середнє яблуко.
Додайте у фарш терте яблуко, добре перемішайте готовий фарш. Це не тільки зробить фарш ніжним, але й поліпшить його смак.
Секрет: щоб фарш вийшов м’яким, його потрібно двічі прокрутити через м’ясорубку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковита буженина до святкового столу від Ігоря Місевича
Проблема № 2. Курячий фарш виходить сухим
Страви, приготовані з курячого фаршу, часто виходять сухими. Цю проблему легко вирішить томатний сік.
Пропорції: на 500 г фаршу – 50 мл соку.
Проблема № 3. Свинячий фарш розшаровується та розвалюється
Вироби зі свинячого фаршу не тримають форму: тріскаються, розвалюються. Виправити ситуацію допоможе картопля.
Пропорції: на 500 г фаршу – 1 середня картоплина.
Додайте у фарш терту сиру картоплю, добре перемішайте.
Секрет: якщо ви готуєте фарш з різних сортів м’яса, то перемелювати й зберігати всі види фаршу потрібно окремо, змішуючи безпосередньо перед приготуванням.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комплекс для швидкого схуднення від Маші Єфросініної
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре