Як збити вершки: майстер-клас Наталії Левензон
01.12.2017
Як приготувати збиті вершки з молока, розповість Наталя Левензон! У своєму майстер-класі кулінар покаже, як збити вершки правильно й без зайвих зусиль, а також розкриє кілька секретів. Усе про те, як приготувати збиті вершки в домашніх умовах, шукайте в матеріалі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати дріжджове тісто: секрети Марини Шевченко
Складові:
- 40 г (близько 9 ч. л.) желатину, замоченого в 240 мл холодної води
- 960 мл молока
- 4 пакетики ванільного цукру
- 120 г цукрової пудри
Приготування:
- Замочений желатин розтопіть до повного розчинення, потім остудіть до кімнатної температури.
- У великій мисці змішайте желатин та молоко, збивайте до отримання однорідної маси.
- Додайте ванілін (або ванільний цукор) і цукрову пудру, збийте до отримання однорідної консистенції.
- Залиште суміш в холодильнику на 1–1,5 години.
- Перемішуйте суміш кожні 15 хвилин, щоб вона залишилася однорідною. Після охолодження продовжуйте збивати суміш, поки вона не досягне консистенції збитих вершків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як використовувати прянощі для приготування десертів: майстер-клас Наталії Левензон
Кілька секретів:
- Використовуйте цільне молоко або молоко з максимально високим відсотком жирності. Знежирене молоко не містить достатньої для отримання збитих вершків кількості жирів.
- Щоб маса була однорідною та добре збивалася, вінчик (від міксера або ручний) теж потрібно охолодити в холодильнику.
- При збиванні рухайтеся від краю миски до центру, щоб маса залишалася однорідною.
- Негайно припиніть збивати вершки, щойно вони досягнуть бажаної консистенції! Якщо продовжувати збивати, то вершки звернуться або втратять колір і повітряну текстуру.
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре