Бичачий хвіст у вині з грибами та цибулею від Ектора Хіменес-Браво
16.09.2017
Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати бичачий хвіст в рамках презентації своєї кулінарної книги у студії «Все буде добре».
- Бичачий хвіст – 1,5 кг;
- Соняшникова олія (для обсмажування) – 100 г;
- Цибуля– 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Корінь петрушки – 2 шт.;
- Селера – 1/3 шт.;
- Сухе червоне вино – 200 г;
- Букет гарні з петрушки,чебрецю, цибулини порей та лаврового листа;
- Капуста броколі – 300 г;
- Вершкове масло – 160 г;
- Печериці – 100 г;
- Картовляне пюре – 500 г;
- Помідори чері – 5 шт.;
- Сіль, перець – до смаку
Читайте також: Свиняча селезінка у виноградному листі – готуємо делікатес
Як приготувати бичачий хвіст:
- Промийте хвіст у холодній воді та розріжте на 3-4 частини. Дайте просохнути та обсмажте до золотистої скоринки на олії.
- Овочі обсмажте, викладіть з м’ясом у сотейник, залийте вином і дайте покипіти.
- Приправте букетом гарні, залийте по вінця водою, накрийте кришкою та тушкуйте у духовці 5 годин за температури 130° C.
- Готове м’ясо дістаньте з бульйону і за допомогою виделки відокремте від кістки.
- Відваріть броколі та протушкуйте з 60 г вершкового масла з додаванням солі та перцю. Наріжте соломкою цибулю та обсмажте з грибами до золотистої скоринки.
- Приготуйте картопляне пюре.
- Приготуйте соус: процідіть бульйон, зберіть жир і випаріть зі 100 г вершкового масла. Чері надріжте і обшпарте.
- Змішайте почищене м’ясо з обсмаженою цибулею та грибами, додавши кілька ложок готового соусу.
- Дайте закипіти та за допомогою форми викладіть шарами з картопляним пюре та тушкованою капустою броколі. Прикрасьте томатами чері.
Читайте також: Свинячі щоки з яблуками і капустою від Сергія Калініна
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре