Рецепт морозива із каші від Олега Ковальчука
24.07.2017
Виявляється, з каші можна приготувати дуже смачне морозиво! Олег Ковальчук розробив унікальний рецепт ласощів для свого сина. Швидше дивіться подробиці!
Інгредієнти:
Каша (булгур) – 300 г
Жирні вершки – 450 г
Яйця – 3 шт.
Сезоні ягоди (полуниця) – 100 г
Кардамон, ванілін
Какао
Горіхи
Приготування:
- Спочатку відварюємо кашу з додаванням кардамону.
- Потім дістаємо його із каші.
- Кашу збиваємо разом із вершками.
- Поєднуємо жовтки з вершками, цукром та ваніліном. Помішуємо суміш на водяній бані протягом 5 хвилин.
- У жовтки вбиваємо збиту кашу.
- Ділимо масу на 2 частини.
- В першу додаємо ягоди, а в другу – какао та подрібнені горіхи.
- Готову масу можна викласти в звичайні одноразові склянки, вставивши в неї палички.
- Заморожуємо.
Маленькі хитрощі:
- Кашу потрібно переварити, щоб вона вийшла рідкою, тоді морозиво вийде ніжним і кашу складно буде розпізнати.
- Дуже важливо постійно помішувати суміш і не доводити до кипіння, інакше отримаємо омлет.
- Якщо щось пішло не так і жовтки згорнулися, становище можна виправити: приготувавши та охолодивши крем, збити його блендером для подрібнення жовтків.
- Яйця ми додаємо для того, щоб морозиво не кристалізувалося. Також жовтки надають морозиву більш пластичної консистенції та особливого смаку.
Смачного!