Екстрасенс Олена Курилова привезла з однієї із захоплюючих подорожей справжній рецепт китайських булочок баоцзи. Приготуйте солодкі і солоні пиріжки, що ніколи не пригорять, у себе вдома!
Для тіста вам знадобиться:
- борошно – 600 г;
- тепле молоко – 120 мл;
- свіжі дріжджі – 60 г;
- цукор – 90 г;
- рослинне масло – 60 мл;
- дрібка солі
- теплий сік шпинату – 120 мл
- теплий сік буряка – 120 мл
Читайте також: Качка по-пекінськи від Сергія Калініна
Для солоної начинки:
- свинячий фарш – 300 г
- капуста – 300 г
- морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- тертий імбир – 1 ч. л.
- соєвий соус – 2 ст. л.
- кмин – 1 ч. л.
- сіль, перець – до смаку
- олія для смаження
Читайте також: Китайська бита курка Бань-Бань від Сергія Калініна
Для солодкої начинки:
- волоський горіх – 50 г
- родзинки – 50 г
- курага – 50 г
- кунжут – 20 г
- ром або коньяк – 2 ст. л
- мелений кардамон або гвоздика – 1 ч. л.
Читайте також: Рецепт пиріжків-яблучок від Максима Ганаги
Рецепт китайських булочок:
- Для початку приготуйте опару: змішайте тепле молоко, цукор і дріжджі і залиште їх в теплому місці на 10 хвилин, щоб рідина почала пінитися.
- Поступово введіть в опару борошно, рослинну олію і щіпку солі і замішайте еластичне тісто.
- Розділіть тісто на 3 рівні частини. В одну частину додайте сік шпинату, в другу – сік буряка. Третю частину залиште білої.
- Приготуйте солону начинку: цибулю, моркву і капусту подрібніть і обсмажте на олії.
- Окремо обсмажте свинячий фарш, посоліть і поперчіть його.
- Змішайте фарш з обсмаженими овочами, додайте подрібнений часник, тертий імбир, соєвий соус, кмин, сіль і перець до смаку.
- Приготуйте солодку начинку: подрібніть до однорідності волоські горіхи, родзинки, курагу і кунжут; Додайте в суміш ром або коньяк, мелений кардамон або гвоздику, перемішайте.
- Розкачайте з тіста невеликі коржики, всередину покладіть солону начинку. Зліпити пиріжки, защипніть край в один хвостик.
- Щоб зробити смугасті булочки з солодкою начинкою, розкачайте шматочки тіста трьох різних кольорів в смуги однакового діаметра.
- Покладіть три шари тіста один на один, змащуючи їх рослинною олією.
- Рівномірно розподіліть зверху солодку начинку і скачайте всі три шари разом в рулет.
- Розріжте його ножем на частини 3-4 см шириною.
- Накрийте пиріжки і булочки рушником і залиште їх на 20 хвилин, щоб вони піднялися і збільшилися вдвічі.
- Приготуйте парову баню, використовуючи велике сито або пелюсткову форму-пароварку.
- Покладіть на неї зверху пиріжки і булочки і готуйте їх на пару 20 хвилин.
- Для зберігання огорніть булочки харчовою плівкою і тримайте їх в холодильнику; розігрівайте протягом хвилини в мікрохвильовці.