Китайська бита курка Бань-Бань від Сергія Калініна
Страви з курки занадто приїлися і здаються одноманітними? Тоді вам необхідно побити її! Кулінар Сергій Калінін стверджує, що саме таким способом можливо добитися незвичайного смаку курки. Ваша родина буде в захваті! А унікальний рецепт курки бань-бань він дізнався в Китаї.
Читайте також: курка під соусом з малини від Алли Ковальчук!
Інгредієнти:
Курячі стегенця – 2 шт.
Цибуля – 0,5 шт.
Імбир свіжий – 1 шт.
Гострий перець – 0,5 шт.
Гливи – 100 г
Огірок – 1 шт.
Сіль
Перець
Рослинна олія
Інгредієнти для кунжутного соусу:
Кунжут – 100 г
Цукор – 1 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Яблучний оцет або лимонний сік – 1 ст. л.
Вода
Гострий перець
Сіль
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стегенця під горіхово-часниковим соусом «Баже» від Сергія Калініна.
Приготування курки:
Додати в холодну воду цибулю і імбир. Коли бульйон закипить, відправити у нього курячі стегенця. Посолити, проколоти курку зубочистками і готувати на повільному вогні 20-25 хвилин. Нарізати гливи смужками і підсмажити на олії. Посолити. Поперчити.
Відварену курку відокремити від кістки і шкурки, відбити качалкою. Розділити м’ясо на волокна і змішати їх з грибами. Нарізати тонкими кільцями огірок, викласти його на блюдо з руколою. Потім викласти курку з грибами, полити соусом. Прикрасити гострим перцем і кунжутом.
Приготування соусу:
Обсмажити кунжут. Засипати в блендер і додати цукор, збити. Поступово вводити в суміш масло, додати соєвий соус, оцет і перець. При необхідності розбавити соус водою, щоб отримати консистенцію нежирної сметани.