Рецепт пиріжків-яблучок від Максима Ганаги
Пиріжки-яблучка – незвичайний рецепт від хлопчика на прізвисько Пірожуля! Учасник другого сезону «МастерШеф Діти» Максим Ганага прийшов довести свою самостійність і кулінарний талант у студії «Все буде добре».

Пиріжки-яблучка – звісно, з яблучною начинкою
Інгредієнти для тіста і начинки:
- Яблуко – 4 шт.;
- Цукор – 150 г;
- Лимонний сік – 1 ст. л.;
- Борошно пшеничне – 380 г;
- Дріжджі сухіе- 2 ч. л.;
- Яйце куряче – 2 шт.;
- Вода – 160 мл;
- Сіль – 0.5 ч. л.;
- Молоко – 50 мл;
- Масло вершкове – 45 г
- Манка – 2-3 ст. л.
Інгредієнти для глазурі:
- Вода;
- Цукрова пудра – 200 г;
- Вишневий сік – 4 ст. л.;
- Яєчний білок – 1 шт.;
- Лимонна кислота – 0,5 ст. л.
Приготування начинки і пиріжків::
- Яблука нарізати кубиками, висипати в каструлю.
- Додати цукор, лимонний сік, манку.
- Варити на середньому вогні, постійно помішуючи до загустіння
- Для тесту змішати дріжджі з теплою водою, залишити на 10 хвилин
- Додати просіяне борошно, яйце, цукор, сіль, молоко, розм’якшене вершкове масло.
- Тісто накрити, поставити в тепле місце, щоб вони піднялося
- Розділити тісто на 6 частин, розкачати в невеликий гурток, викласти начинку, защипнути зверху краю
- Пиріжки перекласти у форму, змастити яйцем.
- Випікати в духовці при температурі 180 ° C приблизно 18-20 хвилин до золотистого кольору.
Приготування глазурі:
Змішати всі інгредієнти до однорідності. Занурити в глазур готові пиріжки
Подавати, прикрасивши лавровим листом.