Домашній ірис: рецепт Ольги Мартиновської
13.12.2016
Переможниця кулінарного шоу «МастерШеф 3» Ольга Мартиновська приготує ірис в домашніх умовах. Цукерки з грушевим ароматом точно сподобаються і дітям, і дорослим.
Складові:
- Вершки – 350 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Цукор – 120 г
- Грушеве пюре – 45 г
- Вершкове масло – 25 г
- Сіль – 3 г
- Смажений фундук – 25 г
Для 60 г інвертного сиропу:
- Вода – 130 г
- 300 г цукру
- Лимонна кислота – ⅓ ч.л.
Приготування:
- Інвертний сироп: в сотейнику змішати: воду, цукор і лимонну кислоту, варити на середньому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин. (доки не вийти клейка маса).
- Змішати в сотейнику інвертний сироп, цукор, ванільний цукор, довести до кипіння в каструлі з товстим дном.
- В іншому сотейнику прогріти вершки, додати до них грушеве пюре.
- Змішати суміш з глюкозним сиропом.
- Залишити на повільному вогні до з’єднання і знову підвищити температуру (варимо 25-30 хвилин).
- Вводимо вершкове масло. Додаємо сіль.
- Збиваємо блендером до повного з’єднання.
- Залити в форми. Вкласти в середину іриски горіх. Почекати, поки ірис охолоне.