Маковий кекс, що не черствіє!
Надії Матвеєвій прийшла посилка з Польщі з неймовірно смачним кексом. Надя не втрималася і спробувала: він був м’яким і свіжим! Яким ж було її здивування, коли вона подивилася на дату відправлення і дізналася, що посилка йшла до неї цілих дев’ять днів!
Але ще більш незвичайною стала поява в студії кулінарного блогера Вікторії Попин, яка і відправила посилку. Вікторія тепер всіх навчить готувати кекс з маком, що не черствіє, за рецептом своєї польської свекрухи!
Складові:
- Яйця – 5 шт.
- Цукор – 150 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Сіль – щіпка
- Борошно –1 50 г
- Мак – 140 г
- Розпушувач – 1 ч. Л.
- Топлене вершкове масло – 170 г
- Горілка – 2 ст. л.
- Волоський горіх – 100 г
- Родзинки (замочені в окропі) – 100 г
Секрет №1: Горілка –саме той інгредієнт, який надає випічці м’якості, і вона довго не черствіє. При випіканні алкоголь випаровується, тому готовий кекс можна сміливо давати і дітям.
Для глазурі:
- Порубаний гіркий шоколад – 100 г
- Білий шоколад – 100 г
- Молоко – 60 мл
- Вершкове масло – 40 г
- Волоські горіхи – 50 г
Рецепт приготування макового кексу:
- Мак змішати з борошном і розпушувачем
- Збити яйця з цукром до появи піни, додати топлене масло і спирт.
- Змішати з маком і борошном
- Пропарені родзинки обкатати в борошні і разом з горіхами перекласти до тесту. Перемішати.
- Форму для кексу змастити маслом і покласти на дно пергамент
- Вилити тісто, помістити у духовку на 50 хвилин при температурі 170° С.
Секрет №2: Родзинки варто обваляти в борошні перед замішуванням для того, щоб вони не опустилися на дно форми при випіканні.
Приготування глазурі:
- Розтопити шоколад з молоком в мікрохвильовці
- Масло нарізати кубиками і додати в молочно-шоколадну масу
- Вимішати до однорідності
- Полити кекс, посипати зверху волоськими горіхами
Секрет №3: Кекс ідеально зберігати в холодильнику, замотавши у фольгу. Завдяки фользі випічка не буде втрачати вологу і вбирати сторонні запахи.