Бананові капкейки: рецепт Тані Литвинової
Діти постійно просять солодке, не питаючи купують шкідливі батончики і псують собі апетит і не хочуть їсти корисні сніданок, обід і вечерю? Вирішити цю проблему дуже просто – стверджує кулінарний експерт, суддя проекту «МастерШеф» Тетяна Литвинова. Приготуйте за її рецептом бананові капкейки –корисний десерт без цукру, який чудово замінить шкідливі магазинні солодощі і сподобається всій родині!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капкейки: простий рецепт
Інгредієнти для бананових кексів:
- борошно гречане – 300 г
- насіння льону мелене – 2 ст. л.
- розпушувач – 1 ст.л.
- сіль – ½ ч. л.
- кориця – 1 ч. л.
- яєчний білок – 1 шт.
- волоські горіхи – 80 г
- родзинки – 100 г
- банани – 4 шт. (3 для тіста, 1 нарізаємо і укладаємо у форми)
- курага (попередньо залита окропом) – 100 г
- молоко – 100 мл
- ванільний цукор – 1 пакетик
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський м’ясний пиріг: рецепт покроковий
Приготування:
- Родзинки залити окропом. Курагу дрібно нарізати.
- У миску просіяти борошно, додати розпушувач, сіль і корицю, перемішати.
- Банани розім’яти виделкою, змішати з родзинками і нарізаною курагою. Додати ванільний цукор.
- Збити яєчний білок з невеликою кількістю солі. Додати до бананів і сухофруктів.
- Додати молоко, перемелені насіння льону і волоські горіхи, добре перемішати, щоб горіхи і сухофрукти розподілилися рівномірно. Цю суміш перелити у миску з сухими інгредієнтами, ретельно розмішати.
- На дно формочок для капкейків викласти кружечки банана, заповнити формочки тістом на 2/3.
- Розігріти духовку до 200 градусів. Випікати капкейкі 15 хвилин. Потім знизити температуру до 180 градусів і випікати ще 15 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сливовий пиріг від Сергія Калініна
Читайте більше цікавих новин у Viber Все буде добре