Домашні хрумкі подушечки з інжиром
24.11.2016
Багато дітей полюбляють хрумкі подушечки з молоком на сніданок або сухими у якості перекусу. Переможниця третього сезону шоу «МастерШеф» Ольга Мартиновська навчить готувати корисні хрумкі подушечки з інжиром у начинці. Віримо: дітям (і дорослим) вони сподобаються більше магазинних солодощів.
Інгредієнти для подушечок з інжиром:
Начинка:
- Сушений інжир – 150 г
- Заварений чай ройбуш (можна замінити звичайним чорним) – півчашки
- Ванілін – 5 г
- Сік 1/3 лимона
- Дрібка солі
Тісто:
- Вівсяні пластівці – 100 г
- Цукор – 30 г
- Сода – 1 ч. Л.
- Дрібка солі
- Кориця – 1 ч. Л.
- Мед – 1 ст. л.
- Насіння льону – 1 ст. л.
- Заварений чай ройбуш – 3 ст. л.
- Оливкова олія – 5 ст. л.
- Ванілін
Приготування:
- Заваріть міцний ройбуш – 1 столову ложку на 175 мл води або 2 пакетики на чашку і залиште заварюватися 15-20 хвилин.
- Відлийте 3-4 ст л. чаю.
- Чашку вівсяних пластівців збити в блендері до стану борошна. Додайте насіння льону, цукор, соду, сіль, корицю і ще раз збийте.
- Додайте оливкове масло, чай, мед і ванілін. Збийте, поки тісто не скачається у кулю.
- Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник мінімум на годину.
- Порізаний інжир в сковороді залийте залишеним чаєм. Додайте сік лимона, сіль, ванілін. Доведіть до кипіння і готуйте 10 хвилин. Суміш остудіть, збийте в блендері.
- Тісто розкачати, розріжте його на тонкі смужки. Викладіть начинку рівномірним шаром і загорніть кути тесту. Розріжте на шматочки. Викладіть на деко, застелене пергаментним папером і запікайте при 175° С 20 хвилин.