Дієтичне «Каннеллоні» від Ігоря Обуховського
Каннеллоні – це італійська страва, яке є достатньо каллорійною, проте наш варіант приготування цієї страви складається з сезонних продуктів, що багаті на вітаміни. В першу чергу, це цибуля-порей: ідеальне джерело корисних речовин. “Так що буде смачно, але зовсім не калорійно” – запевняє Ігор Обуховський.
Інгредієнти:
М’ясо індички – 500 г
Яйце – 1 шт
Цибуля-порей – 3 шт
Часник – 2 зубчики
А також: кріп, петрушка, кінза, рослинне масло, сіль, перець.
Для соусу:
Оливкова олія – 2-3 ст. л.
Цибулина – 1 шт.
Помідор (великий) – 2 шт.
Томатна паста – 4 ст. л.
Сушений базилік – 1 ч. л.
Цукор – 1-2 ч. л.
Чорний мелений перець – ½ ч. л.
Сіль – ½ ч. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабачок з перчинкою від Вінченцо Барба
Приготування:
Готуємо м’ясний фарш.
Стебла цибулі-порею вимити, обсушити і зрізати нижню (корнінь) частину та верхню.
Нижню цільну частину стебла цибулі-порею розрізаємо на шматочки довжиною близько 6 см. Ділимо цибулю на трубочки.
Внутрішні частини цибулі-порею нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Зелень кропу, петрушки і кінзи вимити, обсушити та подрібнити. Зубчики часнику очистити, та дрібно нарізати, або натерти.
М’ясний фарш змішуємо з яйцем, додаємо подріблену зелень, часник і обсмажену цибулю-порей. Начинку посолити, приправити чорним перцем і ретельно перемішати.
Щільно фаршируємо цибулю-порей отриманою начинкою.
Готуємо томатний соус:
Поливаємо помідори окропом і знімаємо шкірку. Подрібнюємо їх у блендері. На оливковій олії обсмажуємо цибулину, потім додаємо пюре з помідорів і томатну пасту.
Перемішуємо соус до кипіння. Додаємо сіль, чорний перець, цукор і сушений базилік. Залишаємо томатний соус на маленькому вогні (томління) ще 3-4 хвилини.
Викласти все на деко запекти в духовці при температурі 180-200 ° протягом 25-30 хв.
Ваша дієтична страва готова! Смачного!