Десерт Сент-Оноре від учасниці «МастерШеф-4» Вікторії Кушнір
Один з найкращих кулінарів світу – Ектор Хіменес-Браво надав ще одну можливість учасниці четвертого сезону шоу «МастерШеф» Вікторії Кушнір приготувати десерт, через який вона була змушена покинути проект! Дівчина знову приготувала Сент-Оноре, та довела, що навчилася робити його на вищому рівні!
Інгредієнти для пісочного тіста:
Борошно – 250 г.
Масло – 150 г.
Цукор – 75 г.
Яйце – 1 шт.
Інгредієнти для заварного тіста:
Вода – 150 мл.
Вершкове масло – 50 г.
Сіль – щіпку
Борошно – 150 г.
Яйця – 3 шт.
Інгредієнти для ванільного крему:
Молоко – 300 мл.
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Цукор – 210 г.
Жовток – 3 шт.
Крохмаль – 30 г.
Білок – 4 шт.
Інгредієнти для глазурі:
Цукор – 150 г.
Вода – 50 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт французького десерту з пелюстакми троянди
Приготування:
З вершкового масла, борошна, яєць і цукру готуємо пісочне тісто. Кладемо його у холодильник на півгодини.
Готуємо заварне тісто. Ставимо каструлю на вогонь і, безперервно помішуючи, додаємо воду, олію, борошно, сіль, яйця.
Дістаємо пісочне тісто з холодильника і викатуємо з нього рівний корж – 27 см в діаметрі.
Випікаємо корж при температурі 220 ° С протягом 15 хвилин до появи хрусткої світло-коричневої скоринки.
З заварного тіста формуємо невеликі профітролі. Випікаємо профітролі в, попередньо нагрітій, до температури 220 ° С, духовці протягом 10 хвилин.
З молока, цукру, жовтків, крохмалю, ванільного цукру і збитих з цукром білків готуємо густий ванільний крем!
З води та цукру варимо темну карамель. Наповнюємо основу торта ванільним кремом. Прикрашаємо десерт профітролі з карамеллю.