Круп’яник рисовый с сыром и карри от Аллы Ковальчук
Вашим рідним набридла рисова каша? А ось український богатир Сергій Конюшок її обожнює! Це тому що бабуся з дитинства готувала йому з рису круп’яник! Як приготувати цю старовинну страву, вас навчить кулінар Аллочка Ковальчук.
Інгредієнти:
Зварений рис – 220 г
Вершки нежирні – 2 ст. л.
Часник – 5 г
Цибуля ріпчата – 35 г
Яйця – 2 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Сир твердих сортів – 75 г
Масло вершкове – 20 г
Олія соняшникова – 35 мл
Зелень кропу – 25 г
Сіль – 1/3 ч. л.
Карі – 1 ч. л.
Чорний мелений перець
В’ялені помідори черрі для презентації
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грецький салат «Афіни» від кулінара Вінченцо Барби.
Приготування:
Рис залити овочевим бульйоном і зварити. Цибулю і часник подрібнити, викласти на сковороду і пасерувати в олії. Влити вершки, томатну пасту, всипати карі, сіль, перець, рис. Все перемішати і підсмажити протягом 2 хвилин. Готову кашу зняти з плити і дати постояти 15 хвилин.
Рисову кашу перекласти в змащену вершковим маслом форму і залити яйцями, посипати тертим сиром, викласти зверху помідори і запікати в духовці при температурі 220° С протягом 20 хвилин.
Готовий крупеник розрізати на рівномірні шматки, посипати зеленню.
Video: Крупенник рисовый с сыром и карри от Аллы Ковальчук