Користь і шкода рослинних олій. Поради дієтолога Світлани Фус
Ви теж чули про шкоду рослинного масла і повністю виключили його зі свого раціону? А даремно! Дієтолог Світлана Фус стверджує, що рослинні жири необхідні людському організму. А щоб розібратися остаточно, вона розповіла все про те, як впливає рослинне масло на організм людини!
Пальмова або кокосова олії – подібні жирам тваринного походження, тобто в них багато насичених жирних кислот. А це означає, що в них міститься багато холестерину! Так що часте і у великих кількостях вживання цих масел може сприяти розвитку цукрового діабету, а також підвищується ймовірність інсультів та інфарктів. Але якщо ці продукти вживати в дуже помірній кількості, то ніякої трагедії для організму не трапиться.
А ось транс-жири, які утворюються за рахунок перетворення рідких жирів у тверді – дійсно являють собою небезпеку. Під час «трансформації» з рідкого стану в твердий утворюються молекули-виродки, які можуть впливати навіть на нашу генетику! Ці молекули ушкоджують здорові клітини, замінюють нормальні жирні кислоти і таким чином впливають на функції організму. Вони можуть спричинити утворення пухлинних клітин, підвищення ризику атеросклерозу, розвиток хронічних запальних процесів та ожиріння. Також через вживання транс-жирів може розвинутися ішемічна хвороба серця!
Так що вживати рослинні масла необхідно для повноцінного функціонування організму! Просто робіть це з розумом!