Утка в тесте с черносливом от Лилии Ребрик
День всіх закоханих – свято, коли представники всіх статей намагаються здивувати один одного! А чим же ще радувати чоловіків, як не смачною їжею, приготованою руками коханої жінки? Кращою стравою для святкового столу стане качка – переконані телеведуча, зіркова матуся і любляча дружина Лілія Ребрик і її чоловік, відомий танцюрист Андрій Дикий.
Інгредієнти:
Качка – 2,5 кг
Чорнослив – 200 г
Лікер – 200 мл
Сіль – 1 ч. л.
Суміш перців – 1 ч. л.
Листове тісто – 0,5 кг
Кунжут – 1 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишукане французьке фрікасе від Ольги Мартиновської.
Приготування:
Качку укласти на обробну дошку черевцем вниз і зробити глибокий надріз по спинці (до кістки). Поступово, зберігаючи в цілісності шкіру, вивільнити скелет качки.
Зрізати частина жиру і розтопити, надрізати пластами м’ясо з грудки і розподілити по всій поверхні качиної тушки.
Посолити, поперчити, прикрити плівкою і залишити приблизно на 40 хвилин. Відмоченний чорнослив подрібнити в блендері.
Потім розкласти качку на дошку, накрити харчовою плівкою і відбити молоточком. Викласти подрібнений чорнослив на качку.
Скрутити рулет, починаючи з вузького боку. Загорнути рулетом в харчову плівку. Відварити протягом 20 хвилин.
Перекласти готовий рулет на тарілку, звільнити від плівки. Остудити.
Розкачати тісто в прямокутник. Укласти по центру прямокутника рулет з качки.
Зверху і знизу прямокутника залишити вільне місце (приблизно 4-5 см), з боків – по 10 сантиметрів.
Бічні частини тесту нарізати по діагоналі по відношенню до рулету на смужки шириною близько 1 сантиметра. Випікати при 180 градусів до рум’яної скоринки.