Авокадо з сіллю і смажені мурахи! Подорож Колумбією триває
Вперше за довгі роки Ектор Хіменес-Браво вирішив відсвяткувати день народження на своїй Батьківщині – в Колумбії! Але перед святкуванням Ектор не упустив можливості, щоб показати своїй дівчині Ані всі принади колумбійського ринку. Вона спробувала величезне авокадо з сіллю, банан, який не можна їсти сирим, стиглий зелений помідор і мурашок, яких їдять замість попкорну! Дізнайтеся, які ще сюрпризи чекають на Ектора і Аню в Букараманзі.
Щоб підготувати святковий обід для всієї родини Ектор, його мама і Аня вирушили на звичайний колумбійський ринок. Як виявилося, це одне з найбільш визначних місць в Колумбії, оскільки там можна відшукати такі фрукти і овочі, які українці навіть не могли б собі уявити!
Для колумбійців найбуденнішим фруктом вважається гігантське авокадо – гуанавана. Воно може досягати 4,5 кілограмів і більше! Але найдивніше те, що колумбійці настільки екстремальні, що їдять його, приправленим сіллю! Серцевина ж цього фрукта схожа на вологу тканину, тому в Колумбії прийнято робити сік з авокадо.
А ще дуже популярний фрукт в Колумбії – фісаліс. В Україні цю рослину вирощують на клумбах як декоративну, а не як їстівний фрукт. Ектор показав Ані й особливий сорт банана – плантейн. Колумбійці його ніколи не їдять сирим, а тільки після термічної обробки. Наприклад, з нього роблять чіпси або суп!
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Знайомство мами Ектора з його дівчиною Анею. Колумбія: частина 1.
Ще однією визначною пам’яткою колумбійського ринку стали зелені помідори! На перший погляд може здатися, що вони – недоспілі, але насправді вони мають приголомшливий смак! Колумбійські огірки також відзначилися своєю оригінальністю: величезні овочі всередині абсолютно порожні! Якщо прибрати з огірка насіння, то його можна начинити м’ясом та рисом по аналогії з фаршированим перцем.
Виявляється, для кожного колумбійця дуже важливо подружитися з місцевими м’ясником. Адже м’ясо є одним з головних продуктів на святковому столі. Але в Колумбії не шукають простих шляхів! Наприклад, вони готують десерти зі свинячих ратиць. А ще вони встають дуже рано і поспішають на ринок, що купити яловичий хвіст! Це справжній делікатес! Крім того, колумбійці пробують сирі кишки на смак, щоб перевірити, чи якісні вони. Вони готують страви з усіх можливих частин – навіть з щік і губ.
Дивіться більше про подорожі Ектора та Ані, і ви дізнаєтеся все про життя й традиції жителів Колумбії! І про те, через які випробування довелося пройти парі в країні, яка кардинально відрізняється від України.

