Імбирна пігулка-сендвіч з обліпихою від Ольги Мартиновської
Навколо вас всі кашляють і чхають, і ви не знаєте, як уберегтися від вірусної інфекції? Це можна зробити за допомогою смачної і корисної пігулки – французького імбирного десерту – впевнена переможниця шоу «МастерШеф 3» Оля Мартиновська. Рецепт так необхідних взимку ласощів можете записати прямо зараз!
Інгредієнти:
- Тертий свіжий імбир – 1 ч. л.
- Обліпихове пюре – 100 г
- Цукор – 100 г
- Вода – ½ склянки
- Масло – 5 г
- Цукровий сироп – 50 г
- Молоко – 150 мл
- Желатин – 11 г
- Борошно – 150 г
- Цукор – 100 г
- Горіхи – 50 г
- Імбир – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Мелена гвоздика – ½ ч. Л.
- Питна сода – ½ ч. Л.
- Яйце – 2 шт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузовий капучино від Ольги Мартиновської
Приготування:
З борошна, цукру, імбиру, спецій, соди, яєць і молока замісити рідке тісто на бісквіт. Пекти коржі протягом 40 хвилин за температури 150 градусів.
Обліпихове пюре покласти у каструлю, залити половиною склянки води і додати цукор. Довести до кипіння, додати желатин, вилити в контейнер і поставити в холодильник на пару годин.
Вирізати з бісквіта круглі коржики. Сформувати десерт, поклавши желе між коржами.
Масло, сироп і молоко розтопити в каструлі, уварити до загустіння. Горішки занурювати, наколів їх на шпажку, зубочистку або дерев’яний шампур.