Цей соковитий рулет із філе індички поєднує ніжність м’яса та ароматну начинку з яблуком, беконом і травами. Страва добре підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу, адже вона виходить ароматна, ніжна й дуже апетитна. Саме такий рулет з індички готували учасники Зважені та щасливі 2025 в 11 випуску від 07.12.2025 за рецептом лікарки-дієтологині проєкту Світлани Фус.
Рулет з індички з яблучно-беконовою начинкою: інгредієнти
Для приготування соковитого рулету з індички вам знадобиться:
- філе індички – 800 г;
- селера – 100 г;
- яблуко – 1 шт.;
- бекон – 100 г;
- вершкове масло – 4 ст. л.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- чебрець – 5 гілочок;
- шавлія – 2 гілочки.
Приготування:
Візьміть яблуко, селеру, цибулю та часник і подрібніть їх. Дрібно наріжте бекон, шавлію та чебрець.
Розігрійте вершкове масло на пательні. Додайте овочі та бекон, пасеруйте, поки інгредієнти стануть м’якими та ароматними. Зніміть начинку з вогню та залиште трохи охолонути.
Далі візьміть філе індички, розріжте його вздовж та відбийте до рівномірної товщини. Викладіть начинку рівним шаром на м’ясо. Сформуйте рулет і зафіксуйте його кондитерською ниткою, щоб він тримав форму.
Покладіть рулет у контейнер мультипечі та увімкніть ручний режим. Готуйте 30 хв при температурі 140 °C і високому рівні обдування.
Після закінчення часу виміряйте температуру всередині рулету за допомогою термощупа. Доготуйте ще 15 хв при 180 °C на низькому рівні обдування, щоб м’ясо стало повністю готовим і соковитим.
До речі, усі рецепти, які входять до раціону учасників «Зважені та щасливі 2025», розроблені за рекомендаціями лікарки-дієтологині проєкту Світлани Фус.
Саме Світлана Фус контролює, щоб меню учасників було корисним, збалансованим та простим у приготуванні. А більше корисних рецептів від «Зважених та щасливих» шукайте тут.