PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Ind3dy5zdGIudWEvYmlnIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Гратен з брюссельської капусти: рецепт від Світлани Фус

16.12.2019

Гратен з брюссельської капусти — чудовий варіант обіду або вечері. Дієтолог Світлана Фус знає, як приготувати страву правильно. Головне, щоб кожна складова не втратила свої корисні властивості. Рецепт приготування гратена з брюссельської капусти — читайте в матеріалі.

Як приготувати гратен з брюссельської капусти

Складові: ⠀

  • Брюссельська капуста — 800 г
  • Оливкова олія — ​​1 ст. л.
  • М’ясо або риба відварна — 300 г
  • Вершкове масло — 25 г
  • Борошно цільнозернове — 50 г
  • Молоко — 500 мл
  • Гірчиця — 1 ч. л.
  • Блакитний сир — 85 г
  • Тертий пармезан — 25 г
  • Мускатний горіх — за смаком

Більше на тему: Дієтичне олів’є: рецепт від Володимира Однорога

Спосіб приготування:

  1. Брюссельську капусту змішайте з оливковою олією. Відправте на 20 хвилин у попередньо розігріту до 200 градусів духовку.
  2. У сотейник додайте вершкове масло, борошно і молоко. Поставте на середній вогонь. Підігрійте, збиваючи вінчиком, поки не вийде однорідна маса. Варіть ще пару хвилин, поки соус не загусне. Зніміть з вогню.
  3. Додайте в сотейник гірчицю і сир. Гарненько перемішайте. Посоліть, додайте мускатний горіх.
  4. М’ясо або рибу наріжте довільно і з’єднайте з капустою. ⠀
  5. Залийте соусом. Відправте в духовку ще на 20 хвилин.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Thanks!

Our editors are notified.