Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус стверджує, що для того, щоб схуднути, необхідно багато їсти! Однак харчуватися потрібно правильно. Рецептом смачної і корисної страви дієтолог поділилася у себе на сторінці в Instagram. Як приготувати парові котлети в домашніх умовах — читайте в матеріалі.
Рецепт парових котлет з овочами
⠀Складові:
- Куряче філе — 600 г
- Яйце — 1 шт.
- Перець солодкий — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Черешки селери — 4 шт.
- Часник — 2 зубки
- Оливкова олія — за смаком
- Сіль, мелений чорний перець — за смаком
Більше на тему: Суп із цвітної капусти: рецепт від Світлани Фус
⠀Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °С.
- Солодкий перець розріжте вздовж навпіл, видаліть насіння і перегородки, змастіть шкірку олією і покладіть на решітку на шматок фольги. ⠀
- Поставте у верхню третину духовки, запікайте 20 хв. Очистіть від шкірки, наріжте довільно.
- Очистіть часник, моркву і селеру і наріжте середніми шматочками. ⠀
- Притоміть овочі на сковороді, змащеній оливковою олією, на слабкому вогні протягом 5 хв. Трохи остудіть.
- Філе курячої грудки наріжте довільно і пропустіть через м’ясорубку разом з усіма підготовленими овочами. ⠀
- Додайте яйце, приправте сіллю і перцем, вимісіть до однорідності.
- Мокрими руками зліпіть котлети вагою приблизно по 50 г. Увімкніть пароварку на максимальну температуру. ⠀
- Якщо у вас немає пароварки, змастіть олією жаротривкий друшляк і встановіть його на каструлю, на третину заповнену киплячою водою. Закрийте кришкою і варіть котлети на пару 20 хв.