Пребіотики і пробіотики: що це таке і де вони містяться
Кожен, напевно, хоч раз чув такі слова, як «пробіотики» і «пребіотики». Але чи знаєте ви їх значення? Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, що це таке, а також де містяться пробіотики і пребіотики. Детальніше читайте в матеріалі.
Більше на тему: Пробіотики: варто приймати чи ні
Що таке пробіотики?
Пробіотики — це бактерії. Світлана Фус зазначає, що бактерії поділяються на «хороші» і «погані». Пробіотики працюють на стороні «добра» і підтримують баланс мікрофлори кишечника, допомагаючи процесу травлення.
Містяться вони в кисломолочних продуктах, йогуртах, сметані та в деяких видах м’яких сирів.
Що таке пребіотики?
Пребіотики не є бактеріями, але вони допомагають пробіотикам працювати в кишечнику. Пребіотики — це клітковина, яка не перетравлюється ферментами шлунково-кишкового тракту, але її прекрасно переробляють корисні бактерії.
Джерела пребіотиків:
- цільнозернові продукти — крупи, хліб
- овочі
- фрукти і ягоди
Більше на тему: Що таке пребіотики і чи потрібно включати їх у раціон
Як ви вже зрозуміли, пребіотики і пробіотики щільно між собою взаємодіють, і їх тандем вкрай важливий для здорового травлення. Також вони необхідні для нормального функціонування імунної системи, 70% клітин якої містяться в кишечнику.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.