Морквяна запіканка – рецепт від Володимира Однорога
Учасник другого сезону проєкту «Зважені та щасливі» Володимир Однорог протягом багатьох років стежить за своїм здоров’ям та фізичною підготовкою. Аби залишатися у формі, чоловік ретельно слідкує за раціоном харчування. Кількість та якість їжі нерозривно пов’язані з роботою вашого шлунково-кишкового тракту. Смачний рецепт морквяної запіканки, що не нашкодить вашому здоровому способу життя, читайте в матеріалі.
Морквяна запіканка – це страва, що ідеально підійде як для сніданку, так і для полуденку. Всі складові є дієтичними, тож зайвою на столі вона ніколи не буде. Якщо ви жодного разу не готували цей пиріг, то варто спробувати, аби в подальшому цей десерт став вашим улюбленим. У приготуванні є простим, а продукти – доступними й корисними. Цукор додавати не варто, завдяки моркві й меду страва матиме виражений солодкий смак.
Складові:
- Знежирений кефір – 1 склянка
- Манна крупа – пів склянки
- Яйця – 2 шт.
- Знежирений сир – 200 г
- Морква – 2 шт.
- Мед – 1\2 ст. л.
- Пакетик ваніліну – 1,5 г
- Оливкова олія – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Замочіть манку в кефірі на 20 хвилин.
- Тим часом натріть моркву на дрібній тертці.
- До замоченої манки додайте знежирений сир, мед, ванілін. Збийте всі складові, додайте яйця та збийте вдруге.
- Додайте моркву і перемішайте.
- Форму для запікання змастіть олією, вилийте заготовку і дайте настоятися 10 хвилин.
- Помістіть у духовку та запікайте за температури 180–200 °С 25–35 хвилин.
Більше на тему: Сирна запіканка з чорносливом: рецепт від «Зважених та щасливих»
Дякуємо!
Тепер редактори знають.