Маковий десерт: рецепт до Маковія від Марини Боржемської
Медовий спас зовсім близько. У цей день прийнято готувати випічку з маком. Це можуть бути пироги, рулети, кекси або просто булочки. Тренер проєкту «Зважені та щасливі»-9 Марина Боржемська поділилася рецептом макового десерту до Маковія. Детальніше читайте у матеріалі.
Маковий спас щорічно відзначають 14 серпня. Прийнято в обов’язковому порядку накривати стіл і ставити страви з медом і маком. Випічка повинна бути пісною, адже з цього дня починається суворий Успенський піст, який триває два тижні. Тренер проєкту «Зважені та щасливі»-9 Марина Боржемська поділилася рецептом макового десерту, який ідеально підійде і для правильного харчування.
Більше на тему: Ягідні кекси: рецепт від Володимира Однорога
Як приготувати маковий десерт?
Складові:
- Лаваш цільнозерновий — 1 шт.
- Яйце — 1 шт.
- Вершковий сир (по типу маскарпоне, Філадельфія) або м’який сир 5% + ложка несолодкого йогурту або сметани, збиті в блендері — 150 г
- Банан — 0,5 шт.
- Мак тертий (можна подрібнити у кавомолці) — 3 ст. л.
- Горіхи, ягоди — за смаком для прикрашання
Спосіб приготування:
- Лаваш викласти у форму.
- Краї змастити жовтком.
- Блендером збити сир, банан, яйце і мак.
- Залити у форму з лаваша. Прикрасити горіхами.
- Випікати 25-30 хвилин при 180 градусах.
Подавати з ягодами, м’ятою у теплому або холодному вигляді.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.