Зважені та щасливі

Чай: користь чи шкода, розповіла Світлана Фус

Чай унікальний напій, який здатний зігріти у холодну пору або нормалізувати температуру тіла в літній період. Однак варто знати добову норму цього напою та коли зовсім не рекомендовано його вживати. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, у чому користь і шкода чаю. Детальніше читайте у матеріалі.

чай

До складу чаю входить кофеїн, який пов’язаний з таніном. Тому впливає на організм слабше, ніж кава. Але за рахунок теофіліну чай сильніше стимулює сечовиділення. Таніни зв’язують залізо.

Більше на тему: Кава: користь чи шкода, розповіла Світлана Фус

Не рекомендовано пити чай:

  • при дефіциті заліза;
  • запивати ним препарати заліза і вітамінно-мінеральні комплекси.

чай

Безпечне вживання чаю:

  • До трьох чашок на день, якщо при цьому не пити каву.
  • У сухому чаї містяться корисні речовини: калій, магній, кальцій, залізо, вітаміни РР і В2. Але в чашці завареного чаю кількість вітамінів і мінералів така мала, що не варто брати їх до уваги.
  • Чай краще пити після їжі, ніж між прийомами їжі. Адже все, що не вода, вважається їжею.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Читайте також

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Дякуємо!

Тепер редактори знають.