Чай: користь чи шкода, розповіла Світлана Фус
Чай – унікальний напій, який здатний зігріти у холодну пору або нормалізувати температуру тіла в літній період. Однак варто знати добову норму цього напою та коли зовсім не рекомендовано його вживати. Дієтолог проєкту «Зважені та щасливі»-9 Світлана Фус розповіла, у чому користь і шкода чаю. Детальніше читайте у матеріалі.
До складу чаю входить кофеїн, який пов’язаний з таніном. Тому впливає на організм слабше, ніж кава. Але за рахунок теофіліну чай сильніше стимулює сечовиділення. Таніни зв’язують залізо.
Більше на тему: Кава: користь чи шкода, розповіла Світлана Фус
Не рекомендовано пити чай:
- при дефіциті заліза;
- запивати ним препарати заліза і вітамінно-мінеральні комплекси.
Безпечне вживання чаю:
- До трьох чашок на день, якщо при цьому не пити каву.
- У сухому чаї містяться корисні речовини: калій, магній, кальцій, залізо, вітаміни РР і В2. Але в чашці завареного чаю кількість вітамінів і мінералів така мала, що не варто брати їх до уваги.
- Чай краще пити після їжі, ніж між прийомами їжі. Адже все, що не вода, вважається їжею.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.