PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Ind3dy5zdGIudWEvYmlnIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Як приготувати смузі для схуднення: рецепт Мирослави Ульяніної

13.06.2019

Нова ведуча «Зважені та щасливі»-8 Мирослава Ульяніна у своєму Instagram регулярно ділиться з читачами рецептами здорових страв та напоїв. Правила приготування ідеального смузі, а також рецепт ви знайдете у матеріалі.

Правила приготування ідеального смузі:

На один фрукт необхідно взяти два овочі (огірок, кабачок, броколі, цвітна капуста, селера, морква) або пучок зелені (кріп, шпинат, петрушка, листя салату, базилік, мікрогрін). Наприклад, у банановий чи полуничний смузі, додайте шпинат, м’яту або мікрозелень. Таким чином, ви ще й вживатимете багато хлорофілу.

Основна помилка, яку допускає більшість людей, – робити повністю фруктові смузі, наприклад, полуниця-банан-яблуко. Такі напої перенасичені фруктозою і провокують стрибок інсуліну. Також такий смузі негативно впливає на метаболізм і функціонування гормонів.

Аби  збагатити смузі додатковими мікроелементами, додавайте суперфуди, такі як спіруліна, квітковий пилок або хлорела. А якщо хочете зробити ваш напій більш поживним — додайте рослинний жир, наприклад, насіння або замочені на ніч горіхи.

І пам’ятайте, переводити весь раціон на смузі — це не здорово. Так ви можете атрофувати м’язи кишечника. Як перший сніданок — так. На другий сніданок краще зробіть салат з овочами, зеленню, рослинним або тваринним білком, цільнозерновим хлібцем з авокадо і томатами або з кіноа, гречкою, амарантом чи нешліфованим рисом з овочами і зеленню.

Смузі – ідеальний напій, щоб:

  • розвантажити шлунково-кишковий тракт;
  • отримати максимум нутрієнтів;
  • ідеальний варіант першого сніданку, тому що шлунково-кишковий тракт ще не прокинувся і це те, що йому потрібно зараз. Голодний шлунок краще засвоює вітаміни і мінерали;
  • значна порція клітковини, яка так необхідна для нормального розвитку мікрофлори.

Рецепт ідеального смузі:

Інгредієнти:

  • полуниця
  • половина банана
  • сік лимона
  • спіруліна
  • шпинат
  • м’ята
  • паростки соняшнику, гороху і броколі
  • вода

Важливо! До теми #МирославаУльяніна_харчування. Правила приготування ідеального #смузі: на один #фрукт – 2 овочі (огірок/кабачок/броколі/цвітна капуста/селера/морква….) або пучок зелені (кріп/петрушка/шпинат/листя салату/стебло селери/базилік/мікрозелень/проростки…). Тому, якщо в смузі вже #банан і #полуниця, то додайте #шпинат, м’яту, #мікрозелень. Таким чином, ще і будете вживати багато хлорофілу. ⛔️Помилка більшості – робити повністю фруктові смузі (банан-полуниця-яблуко, наприклад). Такі смузі перенасичені фруктозою, що спричинює стрибок інсуліну. А ще в свою чергу негативно вплив на метаболізм та функціонування гормонів⛔️. як рідка основа має бути вода, або рослинне молоко, або свіжевичавлений фреш. Не готуйте смузі з тваринним молоком! Додавайте #Суперфуди, аби збагатити цінність смузі додатковими мікроелементами (#спіруліна, квітковий пилок, порошок маки, #хлорела….). ⭐️якщо хочете зробити смузі більш поживним – додайте рослинний жир у вигляді #насіння чи замочених на ніч горіхів. що занадто, то не здорово. Увесь раціон на смузі – не варто, він (у довготривалому розрізі) може спричинити атрофовані м’язи кишечника. ….Тому: •смузі на 1-ий сніданок – прекрасно. Після якого буде 2-ий – який ви «пожуєте»: #салат з овочами, зеленню і рослинним чи тваринним білком/цільнозерновий хлібець з #авокадо і томатами/кіноа, гречка, амарант чи нешліфований рис з овочами і зеленню. •1 день на тиждень як #розвантажувальний на смузі – теж Ок. Але не частіше, ніж 1 раз/тиждень. ✅✅✅ Власне, правильний смузі – це ідеальний варіант: – розвантажити шлунково-кишковий тракт; – отримати максимум нутрієнтів, не навантажуючи труну систему; – ідеальний варіант 1-го сніданку, тому що шлунково-кишковий тракт ще не прокинувся і це те, що йому потрібно зараз, адже голодний шлунок краще засвоює вітаміни і мінерали – значна порця клітковини, що так потрібна для нормального розвитку мікрофлори. Мій #МирославаУльяніна_рецепт сьогодні: полуниця, 1/2 банану, сік лимону, спіруліна, шпинат, м’ята, паростки соняха, гороху та броколі, вода. ➡️➡️➡️Поділіться своїми улюбленими зеленим рецептами. Ті, які мені сподобаються, – приготую і опублікую ваш #рецепт.

Публикация от Мирослава Ульяніна (@myroslava_ulianina)

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Thanks!

Our editors are notified.