Рецепт запіканки з печінки від Альони Александрової
З бажанням схуднути ми досить часто обмежуємо себе у смачних і ситних стравах. Однак харчуватися несмачно – не означає не шкодити своєму організму. М’ясо та овочі є дозволеними складовими у раціоні правильного харчування. Як зробити запіканку з курячої печінки, розповіла переможниця домашнього схуднення проекту «Зважені та щасливі»-6 Альона Александрова.
Куряча печінка досить корисний продукт, адже містить у собі велику кількість заліза і білка. Особливо в період загострення захворювань на грип або зниження імунітету – куряча печінка швидко відновить вітамінний баланс й очистить кров. Також не варто забувати і про користь цього продукту для вагітних. Залізо і холестерин відповідають за якість крові та побудову кісток. Крім того, цей продукт чудово підходить для здорового харчування. Важливо пам’ятати про спосіб його приготування. Курячу печінку необхідно добре промивати, а також очищати від плівок і жилок.
Рецепт печінкової запіканки
Складові:
- Печінка куряча — 250 г
- Цибуля ріпчаста — 60 г
- Морква — 70 г
- Булгур у готовому вигляді — 4 ст. л.
- Молоко — 20—30 мл
- Яйце куряче — 1 шт.
Більше на тему: Рецепт курячих котлет від Альони Александрової
Спосіб приготування:
- Промийте печінку і за допомогою блендера перемеліть в однорідну масу.
- Цибулю наріжте середніми кубиками, моркву натріть на середній або дрібній тертці. Це все трохи протушкуйте на сковороді.
- Тим часом, поки морква з цибулею остигають, додайте до печінки булгур, молоко, яйце і дрібку солі. Добре перемішайте.
- Трохи остиглу моркву з цибулею також додайте до печінкової маси і перемішайте.
- Форму для запікання змастіть олією і посипте перемеленими висівками. Вилийте всю суміш у форму, поставте в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 °С до готовності приблизно 15—20 хвилин.
- Запіканку можна подавати зі сметаною і зеленню.
Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ
Дякуємо!
Тепер редактори знають.