PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9Ind3dy5zdGIudWEvYmlnIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Рецепт запіканки з печінки від Альони Александрової

30.01.2019

З бажанням схуднути ми досить часто обмежуємо себе у смачних і ситних стравах. Однак харчуватися несмачно – не означає не шкодити своєму організму. М’ясо та овочі є дозволеними складовими у раціоні правильного харчування. Як зробити запіканку з курячої печінки, розповіла переможниця домашнього схуднення проекту «Зважені та щасливі»-6 Альона Александрова.

Куряча печінка досить корисний продукт, адже містить у собі велику кількість заліза і білка. Особливо в період загострення захворювань на грип або зниження імунітету – куряча печінка швидко відновить вітамінний баланс й очистить кров. Також не варто забувати і про користь цього продукту для вагітних. Залізо і холестерин відповідають за якість крові та побудову кісток. Крім того, цей продукт чудово підходить для здорового харчування. Важливо пам’ятати про спосіб його приготування. Курячу печінку необхідно добре промивати, а також очищати від плівок і жилок.

Рецепт печінкової запіканки

Складові:

  • Печінка куряча — 250 г
  • Цибуля ріпчаста — 60 г
  • Морква — 70 г
  • Булгур у готовому вигляді — 4 ст. л.
  • Молоко — 20—30 мл
  • Яйце куряче — 1 шт.

Більше на тему: Рецепт курячих котлет від Альони Александрової

Спосіб приготування:

  1. Промийте печінку і за допомогою блендера перемеліть в однорідну масу.
  2. Цибулю наріжте середніми кубиками, моркву натріть на середній або дрібній тертці. Це все трохи протушкуйте на сковороді.
  3. Тим часом, поки морква з цибулею остигають, додайте до печінки булгур, молоко, яйце і дрібку солі. Добре перемішайте.
  4. Трохи остиглу моркву з цибулею також додайте до печінкової маси і перемішайте.
  5. Форму для запікання змастіть олією і посипте перемеленими висівками. Вилийте всю суміш у форму, поставте в розігріту духовку і запікайте при температурі 180 °С до готовності приблизно 15—20 хвилин.
  6. Запіканку можна подавати зі сметаною і зеленню.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Алена Александрова (@alena_alex_official)

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Video: Рецепт запіканки з печінки від Альони Александрової


Дивитися онлайн Зважені та щасливі 2018 випуск 7 від 11.10.2018 частина 1 на офіційному сайті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Image00001итьбю

Licensor’s website www.endemolshmine.com

Thanks!

Our editors are notified.