Холодець із курки: рецепт від Альони Александрової
Переможниця домашнього схуднення «Зважені та щасливі»-6 Альона Александрова продовжує ділитися корисними рецептами. Незабаром зимові свята, а значить, саме час шукати спосіб приготування страв на новорічний стіл. Як приготувати холодець із курки – читайте в матеріалі.
Альона Александрова розповіла у своєму Instagram, як приготувати всіма улюблений холодець. Щоб залишатися в гарній формі, необхідно правильно харчуватися. Але ніхто не говорить про те, що потрібно виключити зі свого раціону смакоту. Холодець із курки – ідеальна закуска для зимової пори. Як приготувати його правильно і ситно, знає Альона.
Більше на тему: Мармелад: рецепт приготування від Альони Александрової
Складові:
- Курка — 1 шт.
- Лавровий лист — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Цибулина — 1 шт.
- Перець горошком — 4–5 шт.
- Сіль за смаком
- Часник — 2 зубчики
- Желатин — 1 пачка (20 г)
Спосіб приготування:
- Промийте курку. Очистіть її від шкіри і жиру. Нам потрібна грудка і ніжки (крила та спину ми не використовуємо).
- Очищену моркву і цибулю разом з курячими грудками і ніжками, лавровим листом і перцем кладемо у велику каструлю (але ще краще готувати в мультиварці). Заливаємо водою і варимо на середньому вогні протягом 1 години.
- У невеликій кількості води розчинити желатин, дати йому добре набрякнути.
- Готовий бульйон процідити, попередньо діставши курку та овочі.
- Додаємо подрібнений часник.
- Далі з’єднуємо бульйон із желатином (який потрібно заздалегідь розтопити на водяній бані) і все добре перемішуємо.
- Трохи охолоджену курячу грудку і ніжки відокремлюємо від кісточок і розкладаємо у форми.
- За бажанням можна додати у формочки нарізану кружечками варену моркву, зелень.
- Заливаємо бульйоном і відправляємо в холодильник для хорошого застигання.
Прикрасити можете на свій розсуд: морквою, яйцем, зеленим горошком і зеленню.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.