Закуски нашвидкуруч: алупатра від Сергія Калініна
Збираєтеся на пікнік і хочете взяти з собою легку і смачну закуску, яка вгамує ваш голод, поки шашлики готуються? Кулінар Сергій Калінін пропонує рецепт закуски алупатра, для якої знадобиться всього лише картопля і спеції.
Для тіста:
куркума – 1/2 ч. л.;
сіль – 1/2 ч. л.;
рослинна олія – 1/2 ст. л.;
борошно – півтори склянки;
вода – три чверті склянки;
Читайте також: Шедеври мексиканської кухні – готуємо Такос!
Для начинки:
велика картопля – 3 шт.;
кокосова стружка – 1 ст. л.;
кунжут – 1 1/2 ч. л.;
цукор – 1 ч. л.;
рубана зелень – 1 ст. л.;
куркума – 1/2 ч. л.;
каррі – 1/4 ч. л.;
сіль – 1 ч. л. без гірки
Читайте також: Страва з кропиви – кнотси з бринзою і соусом песто
Спосіб приготування:
- Відварити картоплю в мундирі або почищену. Поки гаряча – розім’яти її в пюре.
- Додати кокосову стружку, кунжут, цукор, зелень, 1/2 чайної ложки куркуми, 1/2 чайноїложки каррі, одну-півтори ч. л. солі і добре перемішати.
- Змішати борошно, 1 ч.л. куркуми, 1 ч.л. солі і втерти 1 ст. л. соняшникової олії. Влити воду і замісити м’яке еластичне тісто. Накрити тісто і залишити на півгодини.
- Потім за допомогою качалки і муки розкачати його в тонкий пласт (3-4 мм) розміром приблизно 50х35 см.
- Рівномірно викласти на пласт остигнула начинку, придавлюючи її трохи пальцями.
- Скачати щільний рулет, починаючи з довгої сторони.
- Порізати рулет на скибочки шириною 1 см, викладаючи на стіл, посипаний борошном.
- Розігріти сковороду з невеликою кількістю масла і покласти скибочки. Смажити з двох сторін до золотисто-коричневого кольору.
Читайте також: Як правильно маринувати м’ясо для шашлику