PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Куди піти в Києві: топ-10 закладів з незвичайним морозивом

06.07.2021

Ви вже дізналися топ-7 сімейних ресторанів, куди в Києві можна піти з дитиною. Сьогодні ми продовжуємо тему дозвілля і поговоримо про улюблені ласощі дітей і дорослих, але в зовсім незвичному для нас вигляді! Морозиво зі смаком білих грибів, вина, лаванди, «Київського» торта і навіть бургер і салат з морозивом – усе це можна скуштувати, не виїжджаючи зі столиці. Читайте в матеріалі докладніше.

Розповідаємо про топ-10 місць, куди піти в Києві, щоб скуштувати найдивніше морозиво і не тільки охолодитися в літню спеку, а й побалувати свої смакові рецептори. Гарантуємо, вам точно захочеться перепробувати все! Справа за вами, обирайте місце, куди піти в Києві, щоб здивувати сім’ю чи друзів найнезвичайнішими смаками морозива. Крім того, наприкінці нашого матеріалу ви знайдете смачні, а головне, корисні рецепти морозива від ведучої проєкту «Зважені та щасливі»-8 Мирослави Ульяніної.

Умка

Де: вул. Костьольна, 6

Затишне і солодке кафе в центрі Києва, де готують незвичайні сорбети і морозиво. Тут уже не раз ламали стереотипи про те, з чого можна їх приготувати і які бувають смаки. Винний, огірковий, гранатовий і пивний сорбети, морозиво зі смаком трюфеля, рому, родзинок і вина малага. Обов’язково скуштуйте хіт цього літа – морозиво зі смаком сиру «Горгонзола» і закусіть його винним сорбетом.

Більше на тему: Топ-7 азіатських ресторанів Києва

Mr. Pops

Де: вул. Верховинна, 91

За останні кілька років «Mr. Pops» стали найвідомішим морозивом на паличці в Україні. Вони постійно експериментують зі смаками і представляють щось новеньке. Для приготування морозива тут використовують тільки натуральні інгредієнти, без барвників і ароматизаторів. В асортименті безліч смаків, як класичних, так і абсолютно незвичайних: наприклад, лавандовий, груші з дор-блю, матча, іриски з дитинства, індійського манго або ванільного морозива зі шматочками брауні.

Валь-де-Валь

Де: вул. Михайла Драгоманова, 10

У цієї фірми так багато цікавих смаків, що вибрати щось одне – ще той квест! Гарбузове, арахісове, м’ятне, базилік з лохиною, зеленим чаєм, кокосом тощо. Але можете не хвилюватися через те, чи не помилилися ви з вибором, – усе морозиво тут дуже смачне, приготоване з натуральних інгредієнтів, і навіть якщо ви виберете зовсім простий і знайомий смак на кшталт шоколаду – все одно залишитеся в захваті!

Кувшин

Де: вул. Івана Федорова, 10

У затишному кавказькому ресторані «Кувшин» пропонують своє морозиво зі східним колоритом. Чи уявляли ви колись, що воно може бути зі смаком тархуну і шоколаду під соусом з червоного перцю або виноградне із соусом з вина «Сапераві»? Здивуємо вас ще більше – тут можна скуштувати хачапурі з фруктами і морозивом!

Більше на тему: Бари Києва: топ-5 місць із коктейлями до 100 гривень

Monkey Nice Cream

Де: бульвар Тараса Шевченка, 26

Вам неодмінно треба відвідати цей заклад, адже тут готують кріогенне морозиво. Що це таке? Просто перед гостем морозиво заморожують буквально за хвилину рідким азотом. Виходить дуже ніжна текстура, а смак… Самі скуштуйте – і ви захочете повертатися сюди знову і знову. З незвичайних смаків – медова лаванда, бері-маршмелоу, протеїнове і наш фаворит – фірмове чорне морозиво з чорнилом каракатиці.

Gelarty

Де: вул. Берковецька, 6-д (ТРЦ «Лавина»)

Якщо ви фанат морозива, то вам сюди, тут ці ласощі просто зведено в культ. Важко повірити, але шеф-кухар розробив повноцінне меню: зі стартерами, основними стравами, салатами, суші, піцою, пастою – і в кожну страву входить… готові? Морозиво! Кілька позицій з меню ресторану: бургер з яловичою котлетою і морозивом з гірчиці з медом, салат «Цезар» з морозивом із часнику і білих грибів, паста з грибами з морозивом із трюфеля тощо. Можна тут замовити і просто морозиво, смаки здивують вас не менше: індійський чай масала, кунжут з медом і навіть алкогольне морозиво з мартіні, текіли, аперолю чи бурбону.

Улюблений Дядя

Де: вул. Паньківська, 20

Це не кафе-морозиво, але скуштувати ласунам тут є що! У меню ресторану є морозиво класичне і не дуже, наприклад, гарбузове зі спеціями, з шавлією і медом або з чебрецем і лимоном. Усі смаки мають дуже ніжну текстуру, таким морозивом гріх не закінчити свою вечерю.

Vino e Cucina

Де: вул. Січових Стрільців, 82

У винному ресторані «Vino e Cucina» можна не лише насолодитися улюбленим напоєм, а й поласувати незвичайним сорбетом з полуниці з просеко, морозивом зі смаком біскоті, лаванди або вегетаріанським, з керобом на молоці з фундука. Крім того, у ресторані є обладнання для приготування ice roll – ви можете навчитися готувати роли-морозиво самостійно або просто поспостерігати за цим захопливим процесом.

Хуторець на Дніпрі

Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 10-а

Цього літа в ресторані «Хуторець на Дніпрі» проходить фестиваль морозива, а це означає, що потрібно розпланувати своє літо так, аби встигнути скуштувати всі смаки! Із сорбетів тут пропонують щавлевий, ревеневий і лимонний, з морозива – абрикосово-гірчичне з джемом із кульбаби, морквяно-горіхове, а також найнезвичайніші – зі смаком житнього хліба і «Київського» торта! Хіба можна таке пропустити?

Frice

Де: вул. Біломорська, 1 («Даринок»)

Якщо ви ще не скуштували знамените тайське морозиво – ви багато чого втратили! Його готують просто при вас на кріоплиті, та ще й з інгредієнтів, які ви самі оберете. З основ тут пропонують шоколадну, ванільну або зелений чай, з начинок на вибір безліч фруктів, шоколад або печиво «Орео», з добавок – горіхи, кокосова стружка, зефірки і джеми. Крім того, готове морозиво ви можете полити улюбленим топінгом.

Більше на тему: Морозиво з йогурту зі смаком лимона: рецепт

Рецепти морозива від Мирослави Ульяніної

«Літо надихає на нові рецепти. Морозива хотіли? Ось і я теж! Сьогодні вранці приготувала суперпросте та швидке», – написала Мирослава на своїй сторінці в Instagram, після чого поділилася власне рецептами.

мирминиат

Морозиво з ягід

Складники:

  • Заздалегідь заморожені ягоди (малина + ожина)
  • Лимонний сік

Спосіб приготування:

  1. Збийте всі інгредієнти в блендері.
  2. Залийте отримане у формочки для морозива.
  3. Поставте на кілька годин у холодильник.

«Крім того, я зібрала ще кілька простих рецептів. Інгредієнти змінюються, суть приготування залишається такою ж. Зберігайте і користуйтеся», – продовжила ведуча «Зважені та щасливі»-8.

Морозиво з йогурту

«Морозиво з йогурту! Якщо взяти кокосовий, буде веган-варіант! Але можна і традиційний, головне густий і без підсолоджувачів».

Складники:

  • Склянка ягід
  • Натуральний йогурт
  • Лимонний сік
  • Трішки меду

Морозиво з бананів

Складники:

  • 1 склянка заморожених ягід
  • Половина банана
  • Свіжовичавлений сік грейпфруту
  • 1 чайна ложка меду

Більше на тему: Шоколадне морозиво: рецепт

стб

Шоколадне морозиво

Складники:

  • 1 банан
  • Кероб або какао – 1 чайна ложка

Спосіб приготування:

  1. Зніміть з банана шкірку, наріжте його маленькими шматочками і поставте в морозильну камеру на 24 години.
  2. Щойно банан стане твердим, збийте його в блендері до однорідної маси.
  3. Додайте кероб або какао і збийте ще раз.
  4. Залийте отриману суміш у склянки і подавайте, присипавши мигдальними пластівцями, какао-бобами, подрібненими горіхами або ягодами.

Більше на тему: Бананове морозиво: рецепт у домашніх умовах

Морозиво з тофу або зернистого сиру

Складники:

  • 50 г соєвого сиру тофу або нежирного зернистого сиру
  • 1 банан
  • 1 ложка меду
  • 50 г лохини, смородини або чорниці

Авокадове морозиво з кеш’ю

Складники:

  • Несмажені горіхи кеш’ю – 100 г
  • Шоколадні фініки – 10 шт.
  • Половина авокадо
  • Вода або мигдальне молоко – 1 склянка

Спосіб приготування:

  1. Замочіть горіхи кеш’ю в чистій фільтрованій воді та залиште на ніч.
  2. На 1 годину замочіть фініки.
  3. У блендер налийте 1 чашку води або мигдального молока, додайте кеш’ю, фініки та авокадо.
  4. Збийте до однорідної консистенції.
  5. Залийте отриману суміш у формочки та поставте в морозилку.

Більше на тему: Як приготувати ванільне морозиво вдома: рецепт

Читайте нас також у Viber і Telegram СТБ

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: