Лімончело: рецепт приготування від учасника «МастерШеф»
14.04.2021
Лімончело — один із найпопулярніших лікерів в Італії — став фаворитом і українських поціновувачів міцних напоїв. Доступні інгредієнти та проста технологія дозволяють приготувати лімончело в домашніх умовах. Головне — вибрати свіжі та ароматні лимони. Спеціально для читачів STB.UA учасник «МастерШеф. Професіонали» Дмитро Шевченко підготував рецепт смачного лімончело.
Інгредієнти:
- лимони середнього розміру — 5–6 шт.
- виноградний спирт 96% — 500 мл або горілка (очищений самогон 40%) — 700 мл
- бутильована вода — 500 мл (для спирту) або 300 мл (для горілки)
- цукор — 450 г
Більше на тему: М’ятний лікер: рецепт приготування в домашніх умовах
Спосіб приготування:
- Промийте лимони теплою водою, витріть паперовим рушником та акуратно зніміть цедру. Не зачепіть білу м’якоть, тому що лікер може вийти гірким.
- Викладіть цедру в трилітрову банку, залийте спиртом (горілкою) та щільно закрийте кришкою.
- Настоюйте 15 днів за температури 18–25°C у місці, захищеному від прямих сонячних променів. Раз на добу інтенсивно струшуйте банку.
- Процідіть настій через сито або марлю.
- Відіжміть цедру насухо.
- Приготуйте сироп. Насипте цукор у каструлю з підігрітою водою. Доведіть до кипіння та проваріть на середньому вогні 3–5 хвилин, постійно знімайте білу піну. Охолодіть сироп до кімнатної температури.
- З’єднайте лимонну настоянку і цукровий сироп. Розлийте лікер по пляшках, герметично закрийте та настоюйте 7 днів у темному, прохолодному місці.
- Пийте лімончело холодним або з льодом у чистому вигляді або додавайте до коктейлів.
- Лімончело може зберігатися в темному місці до 5 років.
Більше на тему: Кавовий лікер: рецепт покроково
Не пропустіть 10 випуск 3 сезону «МастерШеф. Професіонали» вже цієї суботи, 10 квітня, о 19:00 на телеканалі СТБ.