PCEtLSA8c2NyaXB0IGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWlkPSIxMjQ5Ig0KZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tZm9ybWF0PSJmdWxsc2NyZWVuIiBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1zaXRlX2lkPSJTVEJfRnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tY29udGVudF9pZD0ic3RiLnVhIiBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMTEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4gLS0+

Володимир Ярославський розповів про подробиці 9 сезону «МастерШеф»

14.08.2019

Уже зовсім скоро ми побачимо новий сезон кулінарного проєкту «МастерШеф». Оцінювати здібності аматорів після професіоналів стало неабияким випробуванням для Володимира Ярославського. Про його враження, труднощі суддівства і нові конкурси читайте в ексклюзивному інтерв’ю із суддею «МастерШеф»-9 Володимиром Ярославським.

Владимир Ярославский

Володимире, розкажіть, у чому полягає різниця між професіоналами та аматорами дев’ятого сезону «МастерШеф»?

Аматори в роботі досить відрізняються від професіоналів. Їм ще важко передбачити результат, тому що немає великого досвіду роботи з продуктами. Якщо професіонали прийшли з якоюсь базою кулінарних знань, то аматори напрацьовують свій досвід тут і зараз. Я дуже радий, що у них є школа у вигляді проєкту «МастерШеф». Крім того, у переможця буде можливість вивчитися в Le Cordon Bleu і стати справжнім талановитим кухарем.

Яким суддею ви були для аматорів? Йшли на поступки чи були максимально суворим і вимогливим?

З аматорами я став більш поблажливим. Іноді, правда, бували складні моменти. Наприклад, коли я докладно розповідаю про поєднання гарніру з рибою, а мені приносять її з полентою — хоча вони абсолютно не смакують разом. Врешті доводилося оцінювати поленту окремо, рибу окремо, тому що разом — це не страва.

Як думаєте, чи стали конкурси складнішими для аматорів? У чому складність їх оцінювання?

Про конкурси я міркую не з точки зору глядача, а як людина зсередини. Коли я оцінюю конкурс, найважливіше, яка страва вийде в цих умовах. Ми ставимо досить складні умови учасникам, щоб вони вийшли із зони комфорту і створили цікаві страви. Учасники будуть багато бігати в цьому сезоні та приймати почесних гостей.

Владимир Ярославский

Лізі Глінській найбільше запам’яталися випробування на Хелловін. Які конкурси з 9 сезону ви би порадили не пропустити глядачам?

Мені дуже запам’ятався конкурс «Чорна кімната». Завдання учасників полягало в тому, щоб вони по одному заходили в абсолютно темну кімнату, де їм потрібно було за запахом і тактильними відчуттями вибрати інгредієнти для своєї страви. Один хлопець заліз пальцями в тарілку з яловичою кров’ю. Він не зрозумів, що це, почав її куштувати і повернувся з кімнати весь у крові! Цікаво було спостерігати за тим, як учасники поводилися в абсолютній темряві.

Ще в цьому сезоні є конкурс, в якому учасники куштуватимуть страву і вгадувати інгредієнти. Дуже цікаво спостерігати, у кого як працюють рецептори. Один учасник спробував заховати між зубів інгредієнт, щоб потім розгледіти, що ж це таке йому попалося! Але ми його викрили (сміється.   Прим. ред.). З того моменту вирішили давати всім водичку після дегустації.

Розкажіть про кастинг. Чи приносили учасники якісь цікаві страви? Чи вас вже важко чимось здивувати?

Що мене вразило, то це те, що знову багато людей приносило лосося. Це вже стало банальним. Я би більше зрадів, якби на кастингу хтось цікаво приготував нашу українську рибу: коропа, судака, тюлечку. У нас повно цікавих локальних продуктів, зверніть на них увагу.

Більше на тему: Ектор Хіменес-Браво розповів про новий сезон «МастерШеф»

Читайте більше цікавих новин у Viber і Telegram СТБ

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: